Nemzeti Marhulat

A blog teljesen a szerzők magánvéleménye, semmilyen párt vagy szervezet véleményét nem tükrözi.

Utolsó kommentek

  • stoppos76: Én az ötödik pontra is a nem igazt nyomnám. kevés tenyérbemászóbb képű van a Mesterházynál. (2013.07.23. 11:33) Tényleg elbukott Bajnai?
  • alte trottel: Kontárházira soha. Inkább menedékjogot kérek Albániában. Vikukának persze ő lenne a jó ellenfél, az igazi lúzer. (2013.07.19. 23:19) Tényleg elbukott Bajnai?
  • Hell István: Hogy a Hajdú-Bét ügye Fidesz-propaganda, az igaz. Ahogyan az őszödi beszéd kriminalizálása is. Bajnai legfőbb hibája, hogy nem DK-színekben indult harcba. (2013.07.18. 17:05) Tényleg elbukott Bajnai?
  • Ábrahám Tünde: Jó. Írt valamit az online média, tellett a lap, kapott fizetést érte az újságíró, mert dolgozott...Ennyi. Ez a cikk erről szól. Találgatások, kérdőjelek...uborkaszezon. (2013.07.18. 15:02) Tényleg elbukott Bajnai?
  • rocksztar: alapvetően egyetértek a poszttal, bár Bajnait outsidernek beállítani, háááát...(2006-tól kormánbiztos, majd gazdasági miniszter, majd miniszterelnök). (2013.07.18. 00:01) Tényleg elbukott Bajnai?
  • Utolsó 20

Archívum

Feedek

Tényleg elbukott Bajnai?

2013.07.16. 16:04 salytóskifli


bajnai.jpgAz Üzenőfüzet c. blogban egy bejegyzés azt taglalja, hogy ma már a napnál világosabb, egyedül Mesterházy lehet a baloldal megmentője és egy olyan remek csapat élén, amiben Szanyitól Bajáig minden kipróbált harcos ott van, sikerrel küzdhet majd meg Orbán Viktorral. A posztban szerepeltet egy táblázatot, amiben különböző szempontok szerint értékeli a versenyzőket.

Tegyük mi is ezt. Kudarcot vallott-e Bajnai a felsorolt szempontokban?

1. Népszerűség

NEM IGAZ.

Mesterházy ugyan feljött, de hosszú időn át sokkal kevésbé volt népszerű, mint Bajnai. A cikkből kimaradt (vajon miért), hogy abban a kérdésben, hogy Orbánnal versenyezve kit tartanak alkalmasnak miniszterelnöknek, Bajnai toronymagasan vezet. Még az MSZP szimpatizánsok 30%-a is Bajnait tartja jobbnak.

A Medián listáján per pillanat egyetlen ponttal van előrebb Mesterházy, ami csak a legutolsó hónap fejleménye. Fogalmam sincs, honnan vette a szerző a 4 helynyi különbséget.

2. Szervezeti háttér

RÉSZBEN
IGAZ.

Természetesen egy most indult párt ill. pártszövetség hatalmas hátránnyal indul a még pártállami korból is profitáló MSZP ellen. Az hatalmas tévedés, hogy ne lenne az Együtt 2014-en belül értékközösség, sőt még a PM-mel együtt is meg van, nem véletlenül tudtak villámgyorsan megállapodni a közös programban. Egyáltalán nem csak Orbán leváltása a közös, ez vaskos hazugság.

Az MSZP 30 ezres tagsága meg legenda, a fele se igaz. A Facebookon pedig Orbán után az Együtté a legnagyobb támogatottságú oldal, ez is jelez azért valamit.

3. Sikerek

NEM IGAZ.

Ez elég röviden elintézi a szerző Bajnainál, mert pont ez az, amit a legkevésbé sem lehet vitatni. Hogy Mesterházynak sikerült kézivezérléssel egyben tartani az MSZP-t, az viszont senkit nem hat meg. Sőt, sokaknak kifejezetten unszimpatikus az Orbánra hajazó egyszemélyi vezetés.

4. Kudarcok

NEM IGAZ.

Bajnai eleve nem vállalta a jelöltséget, semmi értelme nem lett volna neki elvinni a balhét az MSZP helyett, így is megköszönhetik, hogy nem kaptak nagyobb zakót 2010-ben. Ezt kudarcnak beállítani kifejezetten vicces.

A Hajdú-Bét-ügy pedig nem más, mint Fidesz-propaganda. Aki ezt elhiszi, annak úgyis hiába minden. Csak a legutóbbi 3 évben több milliárdnyi beszállítói tartozást halmoztak fel a nagy húsüzemek, amelyre a kormány milliárdokat költött már eddig.

Hogy Mesterházynak nincs különösebb kudarca, az érthető, mert hogy múltja se igen van. A 2010-es kudarc nem az ő kudarca, viszont képtelen volt elhitetni a választókkal, hogy az MSZP megváltozott: már évek óta ugyanaz a 15% támogatja a pártot, semmi előrelépés nem látható. Nem vállalta fel a felelősséget a hibákért, nincs megtisztulás, szembenézés, pusztán az "öregek" legyilkolása történt - a felületen.

5. Karizma

RÉSZBEN
IGAZ.

Valóban, Mesterházy sokkal jobb előadó, mint Bajnai, ahogy Orbán még jobb. De vajon ez a fontos? Láttuk már Medgyessynél, hogy a megbízhatóság, a szakértelem imidzse ennél sokkal fontosabb. Ahogy Mesterházy, úgy Bajnai is fejlődik, a legutóbbi tüntetésen a Lendvay utcában már egészen harcos erényeket csillantott meg.

Összefoglalva: lehet, hogy nem lesz Bajnai a közös jelölt, de Mesterházy egészen biztos nem lesz. Ettől még lehet majd ő a miniszterelnök, ha a szavazók úgy döntenek. Ha a szocik nem fogadják el Bajnait, rosszul fognak járni és rengeteg szavazatot vesztenek majd emiatt.

9 komment · 1 trackback

Címkék: MSZP Bajnai Mesterházy Együtt 2014 Együtt 2014-PM

süti beállítások módosítása