Nemzeti Marhulat

A blog teljesen a szerzők magánvéleménye, semmilyen párt vagy szervezet véleményét nem tükrözi.

Utolsó kommentek

  • : Gondolom a véleményed a valóság ismeretében sem fog megváltozni soha, mi? Ami nem illik a képedbe, azt terelésnek, a tárgyhoz nem tartozónak nevezed ... Ó, ne is szégyelld magad, egy percig sem, am... (2017.05.18. 16:11) Kik is a legkegyetlenebb gyilkosok?
  • Barta Katapán István: A gond csak az, hogy a cigány elkövetőket, akik Szögi Lajost, sok öreg embert, fiatal gyereket megöltek, nem ítélték életfogytra. Pedig simán megérdemelték volna. Én pacifista vagyok, nem akarom elv... (2016.04.20. 17:49) Kik is a legkegyetlenebb gyilkosok?
  • iii: @Sapika: Igen, sajnos nincs, ez nagy hiányosság. Ennek az is az oka, hogy akik partnerek lehetnének, azok függetlenül indulnak, például az MCP. (2014.03.02. 12:53) Hogy kerülnek a magyar "szurkolók" Konyárra?
  • Sapika: Örömmel találtam ide. És talán ez a megfelelő hely, hogy megkérdezzem: Jól látom-e, hogy Orbántól balra nincs egyetlen cigány képviselőjelölt sem befutós helyen? Annak örülnék persze, ha tévednék, ... (2014.02.24. 17:08) Hogy kerülnek a magyar "szurkolók" Konyárra?
  • stoppos76: Én az ötödik pontra is a nem igazt nyomnám. kevés tenyérbemászóbb képű van a Mesterházynál. (2013.07.23. 11:33) Tényleg elbukott Bajnai?
  • Utolsó 20

Feedek

Kihunyt a nyugati fény...

...a dékások harci blogja ismét harap

2016.10.07. 12:20 iii

A "nagy" DK harci blogja, a NyuFé, amelyet a Gréczy-Mandula duó1 irogatja (állítólag, mert ennek nincs nyoma, bezzeg pénzt azt kéregetnek, mint a "valódi ellenzék" lapja), szóval a naaaagy DK harci blogja betámadta állítólagos szövetségesét, a "kis" Párbeszédet, azzal vádolva, hogy nem vettek részt teljes szívvel a népszavazásellenes kampányban, hanem helyette (mily felháborító!) a háttérben, titokban egy új politikai programot készítettek elő és volt pofájuk ezzel rögtön a kampány lezárulta után előjönni. Erről hirtelen ez jut eszembe:

gyf1.jpg
Összefogás! Összefogás! Összefogás! Gyurcsány Ferenc 2013 október 23-án összefogást hirdet, majd hívei belefojtották a szót Mesterházy Attilába

A Nyufé nagyon hasonlatos a Fidesz által pénzelt egykori Magyar Vizslához, nem riadnak vissza a hazugságoktól sem. Számtalan esetben betámadták már a "szövetséges" ellenzéki pártokat:

Együtt: Szigetvári bomlasztó különcködésével már sajátjai is torkig vannak

MSZP: A Kétfarkú Kutya Párt nyomdokain az MSZP

Liberálisok: Fodor Gábor végleg kiiratkozott az ellenzékből – Nyíltan Orbánnak dolgozik

Párbeszéd: Munkamentes alapfizetés: atombomba Magyarországra

LMP: Schiffer András nagynénje: „Szégyelltem a Schiffer nevet, ...”

Ez csak a legutóbbi 1 év terméséből néhány példa. Gyurcsány úgy gondolja, hogy úgy ér el sikert, ha leendő szövetségeseit támadja, ez a leggyorsabb út a hatalom újbóli megszerzéséhez. 

A cikkben először ragozzák azt a jobboldali médiában felkapott hülyeséget, hogy a Párbeszéd Magyarországértnak új neve van és kihagyták belőle a Magyarországot. Ez számtalan portálon megjelent, de nem igaz: a PM rövidítés helyett használják a Párbeszéd szót, és ezzel párhuzamosan az új logóban is ez jelenik meg. Egy újságírónak látszó embernek azért ennyire tájékozottnak kellene lenni.

De lehet ezt fokozni, az is több helyen elsütött vicc, hogy volt az LMP (itt: Együtt-PM), abból kiszakadt a PM, most maradt a P. Ennek természetesen semmilyen alapja nincs, nem más, mint baromkodás.

Aztán betámadják a Párbeszéd új, 11 pontos programját, külön kiemelve az alapjövedelem (és nem alapfizetés, kedves Nyufé) javaslatukat. Ezen persze lehet vitatkozni, sokan meg is teszik, nincs is ezzel probléma, ha nem olyan bicskanyitogató stílusban csinálják, mint a Nyufé. Egy olyan alapeszmét kommunistáznak le, amelyről nemrég tartottak népszavazást Svájcban, amelynek pilot projektjét nemsokára elkezdik Finnországban és amelyet az európai és magyar közvélemény többsége is kívánatosnak tart

Ezek után jön a cikk fő mondanivalója:

"miközben a  többi ellenzéki párt vért izzadt a kvótakampányban" - mire gondolsz itt, Nyufé, arra a néhány plakátra, amit kiizzadtatok magatokból? Vagy a szokásos Gyurcsány-haknikra, amik amúgy is rendszeresek a falusi kultúrotthonokban?

"hogy 10 év után először vereséget mérjen Orbán Viktorra" - milyen vereségről van szó? Az eredménytelen népszavazással senki nem győzött, ez győzelemnek beállítani éppoly hazugság, mint Orbánék 98%-os győzelmi tirádája.

"addig a PM-esek a saját pecsenyéjük sütögetésével voltak elfoglalva." - tényleg borzasztó, egy politikai párt a saját programjával van elfoglalva, új, pozitív javaslatokat tesz, nem dől be az Orbán által felkínált gittrágásnak, erre tényleg, alig találok szavakat.

A cikkre számos kommentár jött, például ilyen: 

Abba lehetne hagyni ezt a gagyi DK-propagandát. Mert ha valaki fullba tolja a kretént, az a Nyugati Fény. Már csak a nyugatiság meg a fény hiányzik. Ezekkel ugyanis a bukott, ószoci szenny semmilyen viszonyban nincs.

#1: a Párbeszéd folyamatos kitelepüléseket tartott a bojkott kapcsán. Még az elnökségi tagok is kint voltak az utcán.
#2: a Párbeszéd (az Együtt és a MOMA társaságában) közös plakátkampányt folytatott a bojkottra való felhívás céljával.
#3: a Párbeszéd tüntetést szervezett október 2-án, az erőszakmentesség világnapján. Annak ellenére, hogy a Fidesz betiltotta, nem futamodott meg, mint az MSZP tette.

Ez a fenti három tény teljes egészében cáfolja a "Nyugati" "Fény" kamucikkjét.

Egy dolog a bocsánatos az egész hazudozásban, amit a csináltok. Emberi dolog féltékenykedni, hogy nekünk -- az MSZP/DK-val ellentétben -- egy XXI. századi programunk is van. Nehéz lehet megbarátkoznotok vele, hogy egyesek ilyesmin is dolgoznak. :)

Szép napot.

Ezt a kommentárt azonban már nem találjuk meg a Nyufé blogjában, mert kitörölték, nem bírták a kritikát. De nemcsak ezt törölték ki, hanem úgy ahogy van, kikapcsolták a kommentálás lehetőségét blogjukon! Hát ennyit a "valódi ellenzéki médiáról".

És hogy ez a blogbejegyzés mennyire otromba, arra jó példa, hogy még a Párbeszéddel egyáltalán nem szimpatizáló lmp-s honlapon is reagáltak erre

Mi aztán nem vagyunk a Párbeszéd Magyarországért párt lelkes hívei. Mondhatni kevés politikai szervezetet tartunk károsabbnak, mint a PM, de ha egyet kell mondani azok ti vagytok kedves Nyugati Fény és a főleg a ti gazdáitok. Szóval az egy dolog, hogy elkezdtek egy pártot basztatni, hogy megmerészeltek egy programot fogalmazni, amivel persze lehet rendesen vitatkozni (tudjátok érvek, ilyenek), de az hogy sikerült egy olyan szöveget írnotok aminek minden egyes mondata hazugság az mondjuk leginkább a szellemi vezéretekhez méltó csak ebben az országban.

Szóval azt tanácsolom a Nyufé gazdájának, hogy hátrébb az agarakkal, fékezze meg acsarkodó ebeit és az ellenzék szapulása helyett foglalkozzon azzal, akit le kellene győzni. Közösen. 

 


(1) Vágó Istvánnak nincs köze a bloghoz

Szólj hozzá!

Címkék: Gyurcsány DK Párbeszéd Magyarországért

Hogy kerülnek a magyar "szurkolók" Konyárra?

2013.09.14. 19:36 iii

deb-buk_1379180022.jpg_1035x885

Vajon miért mentek a "szurkolók" Konyáron keresztül Bukarest felé?

Vajon miért tértek le a főútról? Csak azért hogy énekpróbát tartsanak egy általános iskola előtt? Van erre épeszű magyarázat?

2 komment

Címkék: futball Konyár

Kocsis Máté jobban teljesít!

2013.08.03. 19:56 iii

A péemesek nagyon rákattantak a fideszes sajtótájékoztatókra. A múltkor Rogán Antal sajttáját figurázták ki, akinek sikerült másfél perc alatt 16-szor kimondani Bajnai Gordon nevét, ami, valljuk be, nem kis teljesítmény! Most meg szegény Kocsis sajtószóvivőre jár rá a rúd... :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: Fidesz Bajnai Együtt 2014-PM

Tényleg elbukott Bajnai?

2013.07.16. 16:04 salytóskifli


bajnai.jpgAz Üzenőfüzet c. blogban egy bejegyzés azt taglalja, hogy ma már a napnál világosabb, egyedül Mesterházy lehet a baloldal megmentője és egy olyan remek csapat élén, amiben Szanyitól Bajáig minden kipróbált harcos ott van, sikerrel küzdhet majd meg Orbán Viktorral. A posztban szerepeltet egy táblázatot, amiben különböző szempontok szerint értékeli a versenyzőket.

Tegyük mi is ezt. Kudarcot vallott-e Bajnai a felsorolt szempontokban?

1. Népszerűség

NEM IGAZ.

Mesterházy ugyan feljött, de hosszú időn át sokkal kevésbé volt népszerű, mint Bajnai. A cikkből kimaradt (vajon miért), hogy abban a kérdésben, hogy Orbánnal versenyezve kit tartanak alkalmasnak miniszterelnöknek, Bajnai toronymagasan vezet. Még az MSZP szimpatizánsok 30%-a is Bajnait tartja jobbnak.

A Medián listáján per pillanat egyetlen ponttal van előrebb Mesterházy, ami csak a legutolsó hónap fejleménye. Fogalmam sincs, honnan vette a szerző a 4 helynyi különbséget.

2. Szervezeti háttér

RÉSZBEN
IGAZ.

Természetesen egy most indult párt ill. pártszövetség hatalmas hátránnyal indul a még pártállami korból is profitáló MSZP ellen. Az hatalmas tévedés, hogy ne lenne az Együtt 2014-en belül értékközösség, sőt még a PM-mel együtt is meg van, nem véletlenül tudtak villámgyorsan megállapodni a közös programban. Egyáltalán nem csak Orbán leváltása a közös, ez vaskos hazugság.

Az MSZP 30 ezres tagsága meg legenda, a fele se igaz. A Facebookon pedig Orbán után az Együtté a legnagyobb támogatottságú oldal, ez is jelez azért valamit.

3. Sikerek

NEM IGAZ.

Ez elég röviden elintézi a szerző Bajnainál, mert pont ez az, amit a legkevésbé sem lehet vitatni. Hogy Mesterházynak sikerült kézivezérléssel egyben tartani az MSZP-t, az viszont senkit nem hat meg. Sőt, sokaknak kifejezetten unszimpatikus az Orbánra hajazó egyszemélyi vezetés.

4. Kudarcok

NEM IGAZ.

Bajnai eleve nem vállalta a jelöltséget, semmi értelme nem lett volna neki elvinni a balhét az MSZP helyett, így is megköszönhetik, hogy nem kaptak nagyobb zakót 2010-ben. Ezt kudarcnak beállítani kifejezetten vicces.

A Hajdú-Bét-ügy pedig nem más, mint Fidesz-propaganda. Aki ezt elhiszi, annak úgyis hiába minden. Csak a legutóbbi 3 évben több milliárdnyi beszállítói tartozást halmoztak fel a nagy húsüzemek, amelyre a kormány milliárdokat költött már eddig.

Hogy Mesterházynak nincs különösebb kudarca, az érthető, mert hogy múltja se igen van. A 2010-es kudarc nem az ő kudarca, viszont képtelen volt elhitetni a választókkal, hogy az MSZP megváltozott: már évek óta ugyanaz a 15% támogatja a pártot, semmi előrelépés nem látható. Nem vállalta fel a felelősséget a hibákért, nincs megtisztulás, szembenézés, pusztán az "öregek" legyilkolása történt - a felületen.

5. Karizma

RÉSZBEN
IGAZ.

Valóban, Mesterházy sokkal jobb előadó, mint Bajnai, ahogy Orbán még jobb. De vajon ez a fontos? Láttuk már Medgyessynél, hogy a megbízhatóság, a szakértelem imidzse ennél sokkal fontosabb. Ahogy Mesterházy, úgy Bajnai is fejlődik, a legutóbbi tüntetésen a Lendvay utcában már egészen harcos erényeket csillantott meg.

Összefoglalva: lehet, hogy nem lesz Bajnai a közös jelölt, de Mesterházy egészen biztos nem lesz. Ettől még lehet majd ő a miniszterelnök, ha a szavazók úgy döntenek. Ha a szocik nem fogadják el Bajnait, rosszul fognak járni és rengeteg szavazatot vesztenek majd emiatt.

9 komment · 1 trackback

Címkék: MSZP Bajnai Mesterházy Együtt 2014 Együtt 2014-PM

Szabad Magyar Televíziót!

2013.06.16. 20:39 iii

Hogyan számolt be az M1 esti híradója az Együtt-PM nagygyűlésről? Lássuk:

hirado_1.jpg A felvezető hírfelsorolásban nem szerepel, ennél fontosabbak még a nyári Erzsébet-táborok is.
hirado_2.jpg

Következett egy 12 perces árvízi összefoglaló a 30 perces műsorban, ennek fele Orbán Viktor szereplésével, miközben már az árvíz levonult napok óta.

hirado_3.jpg Majd egy rövid jobbikos agymenés után (építsük fel Bős-Nagymarost), következett a nagygyűlés beszámolója. A bevezetőben fontosnak tartotta megemlíteni, hogy több helyen ellentüntetők fogadták.

30 mp
hirado_4.jpg Képek az érkező politikusokról

20 mp
hirado_5.jpg Beszámoló az ellentüntetőkről, a libának öltözött úrról, a veszteséget szenvedett termelőről, hogy Bajnai nem írta alá Gyulán a rezsicsökkentést, valamint hogy Miskolcon beküldte a riporter SMS-ben a kérdést és nem kapott rá választ.

70 mp
hirado_6.jpg 5+15 mp-es bejátszás Bajnai beszédéből, 45 mp-es összefoglaló a beszédről.

65 mp
hirado_7.jpg Beszámoló Selmeczi Gabriella sajtótájékoztatójáról, ahol valótlanságokat terjesztett ismételten az ellenzékről, ebből 20 mp-et saját beszéddel, vagyis ugyanannyit kapott, mint Bajnai.

40 mp

 

Az egész egyre jobban hasonlít arra, amit 1993-94 között az MDF által elfoglalt televízióban lehetett tapasztalni. Már csak az következik, hogy találnak egy tanút, aki beszámol arról, hogy Bajnai Gordon hogy rúgta ki a fogát KISZ-vezető korában, esetleg Debrecenben fogvatartott libatenyésztők után fognak ásást folytatni.

Vajon olyan elérhetetlen, hogy egyszer, csak úgy próbából, nálunk is olyan korrekt lesz az állami televízió, mint ahogy a BBC teszi például? Állítom, hogy a pártállami korszak végnapjaiban, 1989-ben ennél sokkal korrektebben számoltak be az eseményekről, mint ahogy azt ma az állítólagos független, közpénzből eltartott Magyar Televízió teszi. Szégyen ez azokra az emberekre nézve, akik hűen kiszolgálják az orbáni rendszert és megalázó azokra a televíziósokra nézve, akik ezt kényszerűségből vagy félelemből teszik.

Újra aktuális a jelszó: Szabad Magyar Televíziót! Kormánytól és pártoktól független médiatanácsot követelünk!

114 komment · 1 trackback

Címkék: Fidesz Magyar Televízió Együtt 2014-PM

A szentkoronások megint domborítottak...

2012.07.25. 11:20 iii

Wehrmacht és Waffen SS hagyományőrzők a Magyar Szigeten

Wehrmacht és Waffen SS,mint magyar hagyományőrzők? A Waffen SS, akik háborús bűnök tucatjait követtek el? A Wehrmacht, aminek dicső segédletével pusztult el több százezer magyar a Don-kanyarban?

És egyáltalán,miért kellene a német náci hagyományokat magyarként ápolni?

2 komment

Kik is a legkegyetlenebb gyilkosok?

A tényleges életfogytiglanra elítéltek listája

2012.07.19. 11:45 iii

Nemrég olvastam egy érdekes cikket a tényleges életfogytigra ítéltekről. Felmerült bennem a kérdés, hogy vajon ezek közül a legveszélyesebb bűnözők közül mennyi lehet a cigány származású? Lehet-e bármi is a szélsőjobb által hörgött elrettentő, halálos ítélet követelése mögött, amit most a pécsi gyilkosság sajnálatos módon előtérbe állított. Igaz-e az az állítás, amit oly sokszor olvashatunk a kurucinfón és társain, hogy a cigány elkövetők a legveszélyesebbek? Igaz-e a Jobbik kardcsörtetése a halálbüntetés visszaállítása mellett, hogy gátat vessünk a "cigánybűnözésnek"?

Nos, tessék végignézni a listát, 18 tényleges életfogytiglanra ítélt esete sorakozik itt, plusz még 6 eset felsorolásszerűen, amelyért csak "sima" életfogytiglant adtak. A képek mellett idézetek olvashatók az esetekről, különböző sajtóforrásokból.

Mielőtt végignézi, tippeljen: a 25 ember közül mennyi a cigány származású? Megvan? Akkor tessék végignézni és utána erősen elgondolkozni ezen.

1. a várdai rém


Pápics Ferenc a várdai rém élete végéig börtönben marad. Pápics három emberrel végzett különös brutalitással, az első gyilkossága után egy kriptában húzta meg magát, egy hónapig lakott a halottak között.

2. az oktogoni lövöldöző


Tényleges élefogytiglani szabadságvesztésre súlyosbította a Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett másodfokú ítéletében a két halálos áldozatot és két életveszélyes sérülést követelő oktogoni lövöldözéssel vádolt fiatalember büntetését. A 28 éves Bódi Zsolt a jogerős ítélet szerint egész hátralévő életét börtönben tölti.

3. a kulcsi négyszeres gyilkos


A Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységei elfogták a 24 éves H. Csanád Jutast, aki a Fejér megyei Kulcson négy családtagját megölte, hármat pedig megsebesített - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel péntek délben.

4. a szécsényi gyerekgyilkos


A rácsok között fog meghalni Pongrácz Tamás, mert 2005-ben bestiálisan meggyilkolt egy haza igyekvő kislányt, H. Violettát.

5. a soproni kaszinós gyilkos


Életfogytiglanra ítélték a soproni „kaszinós" gyilkost, Sipőcz Zoltánt, méghozzá a feltételes szabadság kizárásával, amire a megyei bíróság történetében még nem volt példa.

Hátborzongató tettének oka nem volt más, mint játékszenvedélye,érzékeltetésképpen: a gép még azt a pénzt is elnyelte, amit a meggyilkolt, huszonnyolc évet élt Henriettától szerzett a férfi.

6. a battonyai rém


Jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden a sajtóban battonyai rémként emlegetett Tóth Istvánt, aki 2010 nyarán megölt egy nőt, röviddel később pedig egy 17 éves lányt is megtámadott.

7. a gyálaréti háromszoros gyilkos


Jogerősen tényleges életfogytig tartó fegyházra ítélte csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla M. Viktor Gábort, aki 2008 novemberében Szeged-Gyálaréten meggyilkolta élettársát és 9 hónapos közös gyereküket, majd a holttestüket elásta házuk kertjében.

8. a bodroghalmi kettős gyilkos


A Debreceni Ítélőtábla kedden helyben hagyta a Miskolci Törvényszék ítéletét, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést szabott ki a bodroghalmi férfira, aki tavaly januárban bozótvágóval és baseballütővel lemészárolta 70 éves szomszédait. Kardos Attilát aljas indokból, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, illetve kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek az Ítélőtábla.

9. a fekete sereg vezetője


Másodfokon emelték Ragyás Tóni gyilkosának büntetését a Debreceni Ítélőtáblán kedden, a fekete sereg szökésben lévő vezetőjének, Magyar Róbertnek pedig helybenhagyták a büntetését a debreceni maffiaperben. Magyar életfogytiglant kapott, a feltételes szabadság kizárásával.

10. a mezőtúri kettős gyilkos


Nem jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság kedden azt a férfit, aki a vád szerint 2009 nyarán brutális módon megölt egy idős mezőtúri házaspárt. A bíróság a büntetett előéletű Kabai Csabát aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében, állatkínzás vétségében és kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek.

11. a tompai mészáros


Nyereségvágyból, aljas indokból, több emberen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és egyéb bűncselekmények miatt a média hatalmas érdeklődése és a tárgyaláson résztvevő számtalan jogászhallgató jelenléte mellett ítélte jogerősen tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre a kelebiai Szűcs Istvánt ma délelőtt a Szegedi táblabíróság.

12. a komádi családgyilkos


A Legfelsőbb Bíróság a héten helybenhagyta a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság ítéletét, amelyben a bíró, Magyarországon először, ténylegesen életfogytig tartó fegyházbüntetést szabott ki a büntető törvénykönyv tavaly március 1-én hatályba lépett módosítása értelmében. Az elítélt a komádi Boi Gyula, aki tavaly májusban különös kegyetlenséggel végezte ki családját.

13. az idegenlégiós gyilkos


Áldott József (30) a tizenkettedik, akit Magyarországon lassú halálra ítélt a bíróság. A férfinak azért kell élete végéig fegyházban maradnia, mert hidegvérrel fejbe lőtte ismerősét, később egy másiknak már megásta a sírját, majd tarkón lőtte.

14. a négyszeres gyilkos


Tényleges életfogytiglanra ítélte másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla Nemeskéri Gusztávot négy ember megölése miatt. A férfi részben nyereségvágyból, részben pedig aljas indokból gyilkolt. Az Ítélőtábla súlyosbította az elsőfokú ítéletet

15. a szentkirályszabadjai sorozatgyilkos


2006-ban ítélték tényleges életfogytiglanra a szentkirályszabadjai sorozatgyilkost. Az akkor 47 éves Ember Zoltán öt idős embert gyilkolt meg néhány év alatt. Késôbb összeveszett 49 éves bátyjával is, akit puszta kézzel megfojtott.

16. a többszörös visszaeső rabló


Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést szabott ki egy fegyveres rablást elkövető férfira mint erőszakos, többszörös visszaesőre az úgynevezett három csapás törvény alapján szerdán, első fokon az Egri Törvényszék. Az elsőrendű vádlott Csiki Csabát rablás, személyes szabadság két rendbeli megsértése és lopás miatt marasztalta el a bíróság. Az ítélet nem jogerős.

Képet nem találtam, neve alapján az elkövető nem cigány származású, tettestársa (Kanalas Gusztáv) feltehetően igen.

17. a kesznyéteni háromszoros rablógyilkos


nincskep.jpgA feltételes szabadságra bocsátás lehetõségét kizáró (tényleges) életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a megyei bíróság az 1999-ben Kesznyétenben elkövetett emberölés vádlottját, Budai Józsefet. Az országban elsőként kiszabott legsúlyosabb ítéletet helyben hagyta a Legfelsõbb Bíróság, s a vádlott is tudomásul vette a határozatot.

A börtönben később öngyilkos lett.

18. a magyarkeszi kettős gyilkos


Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla Csepregi Pétert, a Magyarkesziben négy évvel ezelőtt elkövetett kettős gyilkosság és más bűncselekmények vádlottját, kedden hozott jogerős ítéletében.

A szekszárdi fogdából megszökött, de rövidesen elfogták. A börtönben öngyilkos lett.

+ "Csak" sima életfogytiglan

- csepeli baltás gyilkos: Balogh Zoltán

- csepeli kettős gyilkosság, K. Tamás és Deme Gábor

- móri tömeggyilkos: Nagy László, öngyilkos lett a börtönben

- balástyai rém: Szabó Zoltán

- kiskunlacházi gyerekgyilkos Pocsai József

- szerb sorozatgyilkos: Magda Marinko

- olaszliszkai lincselésHorváth Dezső, Fercsák György, Jónás Gusztáv 

64 komment

Címkék: gyilkosság

"Tűzzel-vassal irtandóak minden módon"

2010.02.11. 13:22 iii

Mostanában kevés időm van blogot írni, de kedvenc online újságomban van egy új cikk, ami meghozta a kedvemet. Igen, igen, a  Szentkorona Rádióról van szó, a cikk pedig itt található: Van jelöltje, lesz jelöltje mindenhol a liberális utódpártnak?

A gyerekek nagyon próbálkoznak, hogy valamennyire objektívek legyenek, de már rögtön a címben elhasalnak, kérdőjelet illesztenek egy tény végére. Ahogy megszokhattuk, az SZDSZ-utódpárt zsolozsmát szinte minden mondatban elmormolják, hátha akkor hatásosabb. Hiába nyilvánvaló ma már minden, kicsit is tájékozott ember számára, hogy az SZDSZ-utódpárt az MDF lett és aki valaha is tájékozódott az LMP felől, azt tudja, hogy sokkal több mindenben különböznek tőlük, mint amennyiben azonosak. Mások persze pont ezt kifogásolják, de így van ez jól.

Ez szinte szót sem érdemelne, mondom, ezt már megszokhattuk. Ami viszont említésre méltó, az a nyílt uszítás, a magyar és a világ minden kultúrországában törvényellenes mások ellen irányuló agresszió. Idézem:

Közben az LMP ugyanaz a liberális, köztársaságot éltető, nemzetellenes formáció, csak fiatalabb kiadásban, mint az SZDSZ. Tűzzel-vassal irtandóak minden módon, minden formában, mindenhol.

Mint jól tudjuk, a Szentkorona Rádió elítéli a demokráciát, neki a középkori királyság a kívánt államforma, élén a kiváltságos uralkodó osztállyal, amik nyilván ők akarnak lenni, nem földtúró jobbágy. Így szinte alig csodálkozunk azon, hogy a "köztársaságot éltető" mint dehonesztáló jelző szerepel itt, dacára minden épeszű ember véleményének.

A liberális szót, ami minden polgári demokrácia alapja és olyanok, mint Deák Ferenc vagy Kossuth Lajos, büszkén viselték, szintén szitokszóként használják, mint oly sokan manapság. Mielőtt felhorkannál, kedves Olvasó, nem, az SZDSZ lejáratódott politikusai nem egyenlők a liberalizmussal. A liberalizmus minden demokratikus párt világképében megjelenik, az MSZP-től a Fideszig bezárólag. A kérdés csupán az, melyik párt milyen arányban szerepelteti ezt a programjaiban.

Az, hogy a nemzetellenes jelzőt a szerkesztő úr kiosztja, hiányolnánk is, hiszen mindenki, aki ötpercenként nem mondja azt,  hogy mennyire de atyaúristen magyar vagyok - mint egy másik mértékadó blogból megtudtam: "úgy szeretem a magyarságot, mint anyámat" (erről majd máskor) - az nyilvánvalóan nemzetellenes. Mert a nemzet az énbelőlem áll, meg akit én annak mondok, ugyi, gugyerák?

És ezt betetézi ez a gyönyörűséges, istenfélő, magyarszerető, zsolozsmás mondat, miszerint "tűzzel-vassal irtandóak". Ehhez már kommentárt is alig tudok hozzáfűzni, ehhez képest a köteles beszéd meg a cuslágos viccelődés smafu. A problémát abban látom, hogy ezzel az idióta társasággal szimbiózisban él egy olyan párt, aminek igen magas a támogatottsága és amely párt feltehetően az új parlament tagja is lesz. Az ő stratégiájuk az, hogy tőlük jobbra már ne legyen senki - akárcsak Orbánnak volt régebben - így nem is fognak ez ellen tiltakozni.

Aki kicsit is képes gondolkozni, döntse el, milyen országban akar élni és cselekedjen ennek megfelelően.

FRISSÍTÉS:

Uszítók ellen tesz feljelentést az LMP

Az LMP képviseletében ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést Schiffer András, mert a Szent Korona Rádió honlapján a pártról olvasható egyik cikk kimeríti a közösség elleni izgatás bűntettét azzal, hogy kiirtandónak ítélti a Lehet Más a Politika párt tagjait.


A hubatka álnév alatt a február 10-én megjelent cikk szerint ugyanis az LMP egy „nemzetellenes formáció“, mely „tűzzel-vassal irtandó minden módon, minden formában, mindenhol“.

Schiffer András a feljelentésben hangsúlyozza: a cikkben tett kijelentés kimeríti a közösség elleni izgatás bűntettét, hiszen nagy nyilvánosság előtt erőszakos cselekedetre hív fel. A gyűlöletre uszítás törvénybe ütköző cselekedet, durva visszaélés a véleménynyilvánítás szabadságával, az erőszak érzelmi előkészítése. Az erőszakra való felhívás, az erőszak nyilvánvaló és közvetlen veszélye túl van a szabad véleménynyilvánításnak az alkotmánybíróság által kijelölt határán.

Budapest, 2010. február 18.

 

44 komment

Címkék: lmp

Vukics őrnagy, jelentkezem!

2010.01.05. 15:16 iii

A fészbukon nyomták az arcomba az alábbi videót, miszerint érdemes jól meghallgatni:

 

Hát mit mondjak? Két percig bírtam nézni.


Az előadó egy bizonyos Vukics Ferenc őrnagy, egyetemi tanár a Nemzetvédelmi Egyetemen, az életrajza itt található. Az őrnagy úr mellékállásban a Magyarok Szövetsége elnöke, ebben a minőségében tart itt is (meg az ország különböző szegleteiben) felvilágosító előadásokat. Gépesített lövészethez meg baranta oktatáshoz biztos ért, máshoz viszont amatőr. Pont ettől az embertől kell gazdasági felvilágosítást kapni?

Akkor nézzük, miket is mondott abban a két percben:

A külföldi beruházásokról:

1. A számokat megvizsgálnám, mert sehol nincs hivatkozás, honnan veszi ezeket.
2. Arról soha nem beszélnek, hogy olyan profitot visznek ki az országból, ami nélkülük nem létezne és a profiton kívül van költség is, ami itt marad (munkabér, adók, tb, beszállítók, stb.)
3. A legnagyobb marhaság, hogy a tőkekivitel az nemcsak a beruházók profitját jelenti, hanem a tényleges tőkekivitelt is, elsősorban a környező országokba, ami pedig nem kevés.

A tulajdonok eladásáról:

Komplett marhaság, demagógia. Az állami privatizáció, ha nem közszolgáltatásról van szó vagy stratégiai cégről (amit egy kezemen meg tudok számolni) alapvetően helyeselhető, ráadásul az utóbbi évekre abszolút nem jellemző.

Az állampolgárok vagyonának csökkenéséről mutasson be Vukics úr kézzelfogható adatot, mert így ez lufi. Arról nem beszélve, hogy egy világválság közepén vagyunk, bizonyos mértékig érthető lenne. Országos politikát, de még előadást sem szabadna tenni a sarki hentessel folytatott konzultáció alapján. De nézzük meg a következő ábrát:
 

 

Az ábra azt mutatja (forrás: MNB), hogy már a válság beindulását (2008 októbere)  megelőzően, 2008 elejétől a háztartások hitelállománya csökkenésnek indult, ami azóta is tart. A háztartások betétállománya a válság kirobbanásakor lezuhant, de már 2009 II. negyedévében növekedésnek indult, sőt a legújabb MNB adatok alapján tovább növekedett. E két folyamat eredményeként a háztartások finanszírozási képessége 2008 elejétől kezdve folyamatosan nőtt, ebben szerepet játszik a tőzsdei fellendülés is.

Vagyis a válságot a polgárok a hitelfelvétel csökkentésével vészelik át, a kezdeti sokk után mára újra növekednek a lakossági megtakarítások. Bár továbbra is vannak problémák, különösen a munkanélküliség területén, a dilettáns vészmadárkodás helyett javaslom a folyamatok objektív vizsgálatát. Persze, ez nehezebb, ezzel nem lehet a "magyarságot" egy akolba csődíteni, ahhoz mindig is az ellenségképzés, a riogatás volt szükséges.

31 komment

Kommentek a Szentkorona Rádió ízlése szerint

2009.12.25. 18:40 iii

Milyen is a Szentkorona Rádió ízlése szerinti kommentek? Íme itt egy szomorú hír a sajtóból:

A szenteste sem szent

Míg a Híradó.hu tudósításában csak család szerepel, a szentkoronás hírforrás már bizton tudja, hogy itt cigányokról van szó. És rögtön megjelenik két derék, imádságos lelkületű kommentelő, akik teljesen szentkoronás-konform módon megteszik a maguk építő megjegyzéseit.

Elsőnek jóbarátom, Avocat kollega:

Kár volt kimenni. Aknazárat köréjük és a túlélő kijöhet.
És nem vagyok rasszista, csak realista.

Majd a következő:

Teljesen felesleges a kivonulás cigányékhoz.
Hiszen mint láthatjuk nekik a Karácsony sem ünnep, sátáni fajzatok. Ezeket védi a rendőrség, ahellyet, hogy hagyta volna, hogy maguk rendezzék le a vitát, hadd verték volna egymást vagy szúrkálták volna egymást halálra, most annyival is kevesebb lenne belőlük.

Szép karácsonyt mindenkinek!

 

6 komment

A Szentkorona Rádió megcenzúrázott!

2009.12.25. 17:40 iii

Első cikként hadd számoljak be élményemről, amit a szentkoronaradio.hu oldalán átéltem. Aki beleolvas ebbe, az benyomást kaphat arról, milyen világ várna ránk, ha ezek a szentkoronás-kurucinfós balfékek kerülnének hatalomra.


A történet ott kezdődik, hogy olvastam egy cikket az oldalukon, amire szerettem volna reagálni, mert sérelmesnek találtam a megfogalmazást. Abban a naív eszmében éltem, hogy más oldalakhoz hasonlóan, ahol engedélyezik a kommentelést, ezt itt is megtehetem. Regisztráltam hát egy nicket majd megírtam rövidke válaszomat:

Majdnem sikerült korrekten egy hírt közölni, de azért nem tagadják meg magukat.

1. Az LMP már régen nem 1%-os, hanem 2-4% között mérik. Pártocskának se mondanám Magyarország 4-5. legnépszerűbb pártját.

2. Miért ne létezne III. köztársaság? Ez egy történelmi fogalom, nem tudok róla, hogy megváltozott volna az államforma tudtomon kívül.
 

Egy semleges válasz után jött a Avocat frontharcos nagy buzgósággal, hogy aszongya:

1) a sonda szerint 1%-os - nézzen utána
2) pártocska, az, ami nem indul az időközi választásokon.
3) legnépszerűbb? Vegye be a gyógyszerét.
4) 3. köztársaság - legalább a republikánusok tudnának számolni Van az 6. is. (1849, 1918, 1919, 1945, 1949, 1989)
5) egyébként a kutyát sem érdekli a műpártja.
Leszerepelt már akkor, amikor el sem indult, nem más mint egy szdsz-pótló hazaáruló liberális mocsok. Pótlóból meg csak a pót-ló jó. Az is hülye, aki rájuk szavaz.
A hír még túlságosan finoman is fogalmaz. Pusziltatom a Pa-dö-dö együttest.

z EP választásoBJF bizony hazudott. Nincs Magyar Feltámadás imádságos lelkületű, bibliás, vallásukat gyakorló magyarság nélkül. Nagypéntek után jön a Feltámadás! Az Idő közel. Készüljetek!

A válasz mocskolódó stílusa kissé felzaklatott, de amennyire lehet, visszafogtam magam:

@Avocat:

1. A Tárki szerint 3%, a Forsense szerint 2% per pillanat, de volt már 4% is a múlt hónapban. Minél kisebb a szavazati arány, annál nagyobb a tévedés lehetősége. Az általad preferált Szonda az EP-választás előtt stablian 4%-nakmondta Jobbikot, aztán hirtelen 10 lett. Az MDF meg az SZDSZ is sorozatban jutott be a parlamentbe 2%-os felmérések után. Úgyhogy langsam spazieren.

2. Akkor a Jobbik is pártocska, mert az nemindult a józsefvárosi polgármester választáson, ahol az LMP 8%-ot ért el. Mégegyszer, a 4-5. legnépszerűbb pártot nem lehet pártocskának hívni, mert kinevetteti magát.

3. Mondom, 4.-5. Tudsz olvasni? Azt hiszem, te felejtetted el bevenni.

4. III. köztársaság - így hívják, de ki is jön: I. köztársaság - 1918, II. köztársaság - 1945, III. köztársaság: 1989. Közte királyság volt, meg népköztársaság.

5. A kutyát nem érdekli, de az embereket igen, akik változást akarnak ebből a politikai mocsárból.

Anyád a hazaáruló mocsok. Az LMP nem szdsz-pótló, fingod sincs róla, ha ezt állítod. Az LMP egy ökopolitikai vagy egyszerűbben fogalmazva zöld párt, amely a társadalmi igazságot és részvételi demokráciát is célul tűzi ki. Akinek ezek nem szimpatikusak, azok persze ne szavazzanak rá. Semmi gond.

Az LMP nem foglalkozik az állampolgárok vallásos lelkületével. Magyarországnak nem kell feltámadnia, mert el sem halálozott. Meg kell újulnia, de ez nem az imádságtól, hanem csak tőlünk függ.

Vártam, mit fog érveimre válaszolni imádságos szívvel a mocskolódó kollega, de ehelyett meglepetésemre másik beírás jött:

Szól a cenzor:
Menjél szépen vissza a 3 órás regisztrációddal a liberális, republikánus, demokrata oldalakra boldogítani az embereket, mert minket ez nem érdekel. Felhasználóneved zároltuk, és igen, itt működik a cenzúra, mert mi kirekesztőek és fúj, antidemokraták is vagyunk.
 

Bizony, azok vagytok, antidemokraták, csak saját dicshimnuszukat hallgatni szerető ostobák. Tessék, jöhettek ide kommentelni, itt szabad, faszkalapok.

38 komment

süti beállítások módosítása