Nemzeti Marhulat

A blog teljesen a szerzők magánvéleménye, semmilyen párt vagy szervezet véleményét nem tükrözi.

Utolsó kommentek

  • ekszvájzed: Gondolom a véleményed a valóság ismeretében sem fog megváltozni soha, mi? Ami nem illik a képedbe, azt terelésnek, a tárgyhoz nem tartozónak nevezed ... Ó, ne is szégyelld magad, egy percig sem, am... (2017.05.18. 16:11) Kik is a legkegyetlenebb gyilkosok?
  • Barta Katapán István: A gond csak az, hogy a cigány elkövetőket, akik Szögi Lajost, sok öreg embert, fiatal gyereket megöltek, nem ítélték életfogytra. Pedig simán megérdemelték volna. Én pacifista vagyok, nem akarom elv... (2016.04.20. 17:49) Kik is a legkegyetlenebb gyilkosok?
  • iii: @Sapika: Igen, sajnos nincs, ez nagy hiányosság. Ennek az is az oka, hogy akik partnerek lehetnének, azok függetlenül indulnak, például az MCP. (2014.03.02. 12:53) Hogy kerülnek a magyar "szurkolók" Konyárra?
  • Sapika: Örömmel találtam ide. És talán ez a megfelelő hely, hogy megkérdezzem: Jól látom-e, hogy Orbántól balra nincs egyetlen cigány képviselőjelölt sem befutós helyen? Annak örülnék persze, ha tévednék, ... (2014.02.24. 17:08) Hogy kerülnek a magyar "szurkolók" Konyárra?
  • stoppos76: Én az ötödik pontra is a nem igazt nyomnám. kevés tenyérbemászóbb képű van a Mesterházynál. (2013.07.23. 11:33) Tényleg elbukott Bajnai?
  • Utolsó 20

Feedek

Tényleg elbukott Bajnai?

2013.07.16. 16:04 salytóskifli


bajnai.jpgAz Üzenőfüzet c. blogban egy bejegyzés azt taglalja, hogy ma már a napnál világosabb, egyedül Mesterházy lehet a baloldal megmentője és egy olyan remek csapat élén, amiben Szanyitól Bajáig minden kipróbált harcos ott van, sikerrel küzdhet majd meg Orbán Viktorral. A posztban szerepeltet egy táblázatot, amiben különböző szempontok szerint értékeli a versenyzőket.

Tegyük mi is ezt. Kudarcot vallott-e Bajnai a felsorolt szempontokban?

1. Népszerűség

NEM IGAZ.

Mesterházy ugyan feljött, de hosszú időn át sokkal kevésbé volt népszerű, mint Bajnai. A cikkből kimaradt (vajon miért), hogy abban a kérdésben, hogy Orbánnal versenyezve kit tartanak alkalmasnak miniszterelnöknek, Bajnai toronymagasan vezet. Még az MSZP szimpatizánsok 30%-a is Bajnait tartja jobbnak.

A Medián listáján per pillanat egyetlen ponttal van előrebb Mesterházy, ami csak a legutolsó hónap fejleménye. Fogalmam sincs, honnan vette a szerző a 4 helynyi különbséget.

2. Szervezeti háttér

RÉSZBEN
IGAZ.

Természetesen egy most indult párt ill. pártszövetség hatalmas hátránnyal indul a még pártállami korból is profitáló MSZP ellen. Az hatalmas tévedés, hogy ne lenne az Együtt 2014-en belül értékközösség, sőt még a PM-mel együtt is meg van, nem véletlenül tudtak villámgyorsan megállapodni a közös programban. Egyáltalán nem csak Orbán leváltása a közös, ez vaskos hazugság.

Az MSZP 30 ezres tagsága meg legenda, a fele se igaz. A Facebookon pedig Orbán után az Együtté a legnagyobb támogatottságú oldal, ez is jelez azért valamit.

3. Sikerek

NEM IGAZ.

Ez elég röviden elintézi a szerző Bajnainál, mert pont ez az, amit a legkevésbé sem lehet vitatni. Hogy Mesterházynak sikerült kézivezérléssel egyben tartani az MSZP-t, az viszont senkit nem hat meg. Sőt, sokaknak kifejezetten unszimpatikus az Orbánra hajazó egyszemélyi vezetés.

4. Kudarcok

NEM IGAZ.

Bajnai eleve nem vállalta a jelöltséget, semmi értelme nem lett volna neki elvinni a balhét az MSZP helyett, így is megköszönhetik, hogy nem kaptak nagyobb zakót 2010-ben. Ezt kudarcnak beállítani kifejezetten vicces.

A Hajdú-Bét-ügy pedig nem más, mint Fidesz-propaganda. Aki ezt elhiszi, annak úgyis hiába minden. Csak a legutóbbi 3 évben több milliárdnyi beszállítói tartozást halmoztak fel a nagy húsüzemek, amelyre a kormány milliárdokat költött már eddig.

Hogy Mesterházynak nincs különösebb kudarca, az érthető, mert hogy múltja se igen van. A 2010-es kudarc nem az ő kudarca, viszont képtelen volt elhitetni a választókkal, hogy az MSZP megváltozott: már évek óta ugyanaz a 15% támogatja a pártot, semmi előrelépés nem látható. Nem vállalta fel a felelősséget a hibákért, nincs megtisztulás, szembenézés, pusztán az "öregek" legyilkolása történt - a felületen.

5. Karizma

RÉSZBEN
IGAZ.

Valóban, Mesterházy sokkal jobb előadó, mint Bajnai, ahogy Orbán még jobb. De vajon ez a fontos? Láttuk már Medgyessynél, hogy a megbízhatóság, a szakértelem imidzse ennél sokkal fontosabb. Ahogy Mesterházy, úgy Bajnai is fejlődik, a legutóbbi tüntetésen a Lendvay utcában már egészen harcos erényeket csillantott meg.

Összefoglalva: lehet, hogy nem lesz Bajnai a közös jelölt, de Mesterházy egészen biztos nem lesz. Ettől még lehet majd ő a miniszterelnök, ha a szavazók úgy döntenek. Ha a szocik nem fogadják el Bajnait, rosszul fognak járni és rengeteg szavazatot vesztenek majd emiatt.

9 komment · 1 trackback

Címkék: MSZP Bajnai Mesterházy Együtt 2014 Együtt 2014-PM

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetimarhulat.blog.hu/api/trackback/id/tr205407545

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tényleg elbukott Bajnai? 2013.07.17. 18:39:03

A Facebookon Orbán után az Együtté a legnagyobb támogatottságú oldal, ez is jelez azért valamit.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.16. 19:04:44

"Még az MSZP szimpatizánsok 30%-a is Bajnait tartja jobbnak."

Őt személyként, de nem a pártját. Bajnai megbukásán a projektjét kell érteni, az pedig csúfosan megbukott.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.16. 19:06:36

"még a PM-mel együtt is meg van, nem véletlenül tudtak villámgyorsan megállapodni a közös programban"

A PM egy arculat és támogatottság nélküli valami, így nem volt nehéz megállapodni.

Kb. mintha azt mondod, hogy te adsz nekem sok pénzt, én meg nem támasztok feltételeket, hanem elfogadom a pénzedet. :-)

balazs_88 · http://civiltulkapas.blog.hu/ 2013.07.16. 22:47:27

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Szerintem is ez a fontos. Hiába tartják Bajnait alkalmasabb jelöltnek többen, ha szavazni emiatt nem hajlandók az E14-PM-re az MSZP helyett. Jelenleg a szocialisták kb. 10%-ot vernek az előbbi formációra. Bocs Imre, de én úgy látom, szinte semmilyen alkupozícióban nem vagytok. Az lesz, amit a szocik akarnak.

fuzessyz · http://objektivpol.blog.hu/ 2013.07.17. 11:18:14

eléggé sarkítva fogalmaz a blogger. az üzenőfüzet nem úgy fogalmaz, hogy megmentő lesz mesterházy, hanem úgy, hogy bajnai elbukott, hiába szólt hónapokkal ezelőtt minden bajnai mellett, nem tudott élni a lehetőséggel, nem állt mögé az mszp, így vélhetően mesterházy lesz a közös jelölt.
az utolsó bekezdést pedig egyszerűen nem értem, itt egy kis magyarázatot kérnék.

rocksztar 2013.07.18. 00:01:17

alapvetően egyetértek a poszttal, bár Bajnait outsidernek beállítani, háááát...(2006-tól kormánbiztos, majd gazdasági miniszter, majd miniszterelnök).

Ábrahám Tünde 2013.07.18. 15:02:31

Jó. Írt valamit az online média, tellett a lap, kapott fizetést érte az újságíró, mert dolgozott...Ennyi. Ez a cikk erről szól. Találgatások, kérdőjelek...uborkaszezon.

Hell István 2013.07.18. 17:05:51

Hogy a Hajdú-Bét ügye Fidesz-propaganda, az igaz. Ahogyan az őszödi beszéd kriminalizálása is. Bajnai legfőbb hibája, hogy nem DK-színekben indult harcba.

alte trottel 2013.07.19. 23:19:47

Kontárházira soha. Inkább menedékjogot kérek Albániában.
Vikukának persze ő lenne a jó ellenfél, az igazi lúzer.

stoppos76 2013.07.23. 11:33:10

Én az ötödik pontra is a nem igazt nyomnám. kevés tenyérbemászóbb képű van a Mesterházynál.