Nemzeti Marhulat

A blog teljesen a szerzők magánvéleménye, semmilyen párt vagy szervezet véleményét nem tükrözi.

Utolsó kommentek

  • : Gondolom a véleményed a valóság ismeretében sem fog megváltozni soha, mi? Ami nem illik a képedbe, azt terelésnek, a tárgyhoz nem tartozónak nevezed ... Ó, ne is szégyelld magad, egy percig sem, am... (2017.05.18. 16:11) Kik is a legkegyetlenebb gyilkosok?
  • Barta Katapán István: A gond csak az, hogy a cigány elkövetőket, akik Szögi Lajost, sok öreg embert, fiatal gyereket megöltek, nem ítélték életfogytra. Pedig simán megérdemelték volna. Én pacifista vagyok, nem akarom elv... (2016.04.20. 17:49) Kik is a legkegyetlenebb gyilkosok?
  • iii: @Sapika: Igen, sajnos nincs, ez nagy hiányosság. Ennek az is az oka, hogy akik partnerek lehetnének, azok függetlenül indulnak, például az MCP. (2014.03.02. 12:53) Hogy kerülnek a magyar "szurkolók" Konyárra?
  • Sapika: Örömmel találtam ide. És talán ez a megfelelő hely, hogy megkérdezzem: Jól látom-e, hogy Orbántól balra nincs egyetlen cigány képviselőjelölt sem befutós helyen? Annak örülnék persze, ha tévednék, ... (2014.02.24. 17:08) Hogy kerülnek a magyar "szurkolók" Konyárra?
  • stoppos76: Én az ötödik pontra is a nem igazt nyomnám. kevés tenyérbemászóbb képű van a Mesterházynál. (2013.07.23. 11:33) Tényleg elbukott Bajnai?
  • Utolsó 20

Feedek

Kik is a legkegyetlenebb gyilkosok?

A tényleges életfogytiglanra elítéltek listája

2012.07.19. 11:45 iii

Nemrég olvastam egy érdekes cikket a tényleges életfogytigra ítéltekről. Felmerült bennem a kérdés, hogy vajon ezek közül a legveszélyesebb bűnözők közül mennyi lehet a cigány származású? Lehet-e bármi is a szélsőjobb által hörgött elrettentő, halálos ítélet követelése mögött, amit most a pécsi gyilkosság sajnálatos módon előtérbe állított. Igaz-e az az állítás, amit oly sokszor olvashatunk a kurucinfón és társain, hogy a cigány elkövetők a legveszélyesebbek? Igaz-e a Jobbik kardcsörtetése a halálbüntetés visszaállítása mellett, hogy gátat vessünk a "cigánybűnözésnek"?

Nos, tessék végignézni a listát, 18 tényleges életfogytiglanra ítélt esete sorakozik itt, plusz még 6 eset felsorolásszerűen, amelyért csak "sima" életfogytiglant adtak. A képek mellett idézetek olvashatók az esetekről, különböző sajtóforrásokból.

Mielőtt végignézi, tippeljen: a 25 ember közül mennyi a cigány származású? Megvan? Akkor tessék végignézni és utána erősen elgondolkozni ezen.

1. a várdai rém


Pápics Ferenc a várdai rém élete végéig börtönben marad. Pápics három emberrel végzett különös brutalitással, az első gyilkossága után egy kriptában húzta meg magát, egy hónapig lakott a halottak között.

2. az oktogoni lövöldöző


Tényleges élefogytiglani szabadságvesztésre súlyosbította a Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett másodfokú ítéletében a két halálos áldozatot és két életveszélyes sérülést követelő oktogoni lövöldözéssel vádolt fiatalember büntetését. A 28 éves Bódi Zsolt a jogerős ítélet szerint egész hátralévő életét börtönben tölti.

3. a kulcsi négyszeres gyilkos


A Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységei elfogták a 24 éves H. Csanád Jutast, aki a Fejér megyei Kulcson négy családtagját megölte, hármat pedig megsebesített - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel péntek délben.

4. a szécsényi gyerekgyilkos


A rácsok között fog meghalni Pongrácz Tamás, mert 2005-ben bestiálisan meggyilkolt egy haza igyekvő kislányt, H. Violettát.

5. a soproni kaszinós gyilkos


Életfogytiglanra ítélték a soproni „kaszinós" gyilkost, Sipőcz Zoltánt, méghozzá a feltételes szabadság kizárásával, amire a megyei bíróság történetében még nem volt példa.

Hátborzongató tettének oka nem volt más, mint játékszenvedélye,érzékeltetésképpen: a gép még azt a pénzt is elnyelte, amit a meggyilkolt, huszonnyolc évet élt Henriettától szerzett a férfi.

6. a battonyai rém


Jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden a sajtóban battonyai rémként emlegetett Tóth Istvánt, aki 2010 nyarán megölt egy nőt, röviddel később pedig egy 17 éves lányt is megtámadott.

7. a gyálaréti háromszoros gyilkos


Jogerősen tényleges életfogytig tartó fegyházra ítélte csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla M. Viktor Gábort, aki 2008 novemberében Szeged-Gyálaréten meggyilkolta élettársát és 9 hónapos közös gyereküket, majd a holttestüket elásta házuk kertjében.

8. a bodroghalmi kettős gyilkos


A Debreceni Ítélőtábla kedden helyben hagyta a Miskolci Törvényszék ítéletét, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést szabott ki a bodroghalmi férfira, aki tavaly januárban bozótvágóval és baseballütővel lemészárolta 70 éves szomszédait. Kardos Attilát aljas indokból, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, illetve kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek az Ítélőtábla.

9. a fekete sereg vezetője


Másodfokon emelték Ragyás Tóni gyilkosának büntetését a Debreceni Ítélőtáblán kedden, a fekete sereg szökésben lévő vezetőjének, Magyar Róbertnek pedig helybenhagyták a büntetését a debreceni maffiaperben. Magyar életfogytiglant kapott, a feltételes szabadság kizárásával.

10. a mezőtúri kettős gyilkos


Nem jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság kedden azt a férfit, aki a vád szerint 2009 nyarán brutális módon megölt egy idős mezőtúri házaspárt. A bíróság a büntetett előéletű Kabai Csabát aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében, állatkínzás vétségében és kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek.

11. a tompai mészáros


Nyereségvágyból, aljas indokból, több emberen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és egyéb bűncselekmények miatt a média hatalmas érdeklődése és a tárgyaláson résztvevő számtalan jogászhallgató jelenléte mellett ítélte jogerősen tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre a kelebiai Szűcs Istvánt ma délelőtt a Szegedi táblabíróság.

12. a komádi családgyilkos


A Legfelsőbb Bíróság a héten helybenhagyta a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság ítéletét, amelyben a bíró, Magyarországon először, ténylegesen életfogytig tartó fegyházbüntetést szabott ki a büntető törvénykönyv tavaly március 1-én hatályba lépett módosítása értelmében. Az elítélt a komádi Boi Gyula, aki tavaly májusban különös kegyetlenséggel végezte ki családját.

13. az idegenlégiós gyilkos


Áldott József (30) a tizenkettedik, akit Magyarországon lassú halálra ítélt a bíróság. A férfinak azért kell élete végéig fegyházban maradnia, mert hidegvérrel fejbe lőtte ismerősét, később egy másiknak már megásta a sírját, majd tarkón lőtte.

14. a négyszeres gyilkos


Tényleges életfogytiglanra ítélte másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla Nemeskéri Gusztávot négy ember megölése miatt. A férfi részben nyereségvágyból, részben pedig aljas indokból gyilkolt. Az Ítélőtábla súlyosbította az elsőfokú ítéletet

15. a szentkirályszabadjai sorozatgyilkos


2006-ban ítélték tényleges életfogytiglanra a szentkirályszabadjai sorozatgyilkost. Az akkor 47 éves Ember Zoltán öt idős embert gyilkolt meg néhány év alatt. Késôbb összeveszett 49 éves bátyjával is, akit puszta kézzel megfojtott.

16. a többszörös visszaeső rabló


Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést szabott ki egy fegyveres rablást elkövető férfira mint erőszakos, többszörös visszaesőre az úgynevezett három csapás törvény alapján szerdán, első fokon az Egri Törvényszék. Az elsőrendű vádlott Csiki Csabát rablás, személyes szabadság két rendbeli megsértése és lopás miatt marasztalta el a bíróság. Az ítélet nem jogerős.

Képet nem találtam, neve alapján az elkövető nem cigány származású, tettestársa (Kanalas Gusztáv) feltehetően igen.

17. a kesznyéteni háromszoros rablógyilkos


nincskep.jpgA feltételes szabadságra bocsátás lehetõségét kizáró (tényleges) életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a megyei bíróság az 1999-ben Kesznyétenben elkövetett emberölés vádlottját, Budai Józsefet. Az országban elsőként kiszabott legsúlyosabb ítéletet helyben hagyta a Legfelsõbb Bíróság, s a vádlott is tudomásul vette a határozatot.

A börtönben később öngyilkos lett.

18. a magyarkeszi kettős gyilkos


Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla Csepregi Pétert, a Magyarkesziben négy évvel ezelőtt elkövetett kettős gyilkosság és más bűncselekmények vádlottját, kedden hozott jogerős ítéletében.

A szekszárdi fogdából megszökött, de rövidesen elfogták. A börtönben öngyilkos lett.

+ "Csak" sima életfogytiglan

- csepeli baltás gyilkos: Balogh Zoltán

- csepeli kettős gyilkosság, K. Tamás és Deme Gábor

- móri tömeggyilkos: Nagy László, öngyilkos lett a börtönben

- balástyai rém: Szabó Zoltán

- kiskunlacházi gyerekgyilkos Pocsai József

- szerb sorozatgyilkos: Magda Marinko

- olaszliszkai lincselésHorváth Dezső, Fercsák György, Jónás Gusztáv 

64 komment

Címkék: gyilkosság

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetimarhulat.blog.hu/api/trackback/id/tr384665906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bahama Mama 2012.07.19. 16:53:01

Helló, kétszer is végiogolvastam, de a "cigánygyilkosságok" elkövetőit nem találtam a listában, pedig más, még nem elítélt van a listában. Ők hidegvérrel kivégeztek többek között egy 5 éves gyereket... élete végéig megnyomorítottak egy akkor 12 éves kislányt. Miért felejtjük el őket?...

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.07.19. 17:04:39

@Bahama Mama: Abban az ügyben még elsőfokú ítélet sem született, azért nem került a listába. De köszi az észrevételt.

PMLN 2012.07.19. 18:14:33

Hé, hé, álljunk meg egy szóra. Nekünk, magyaroknak jogunk van a saját országunkban gyilkolni. Ez csak logikus, nem??? :)))

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.07.20. 09:17:53

@milyen szép a Vértes, ó: Nem egészen, az csak egy sima életfogytiglan, amiből rengeteg van. De a "cigánybűnözés" elleni felhajtásra nagyon jó példa.

glezmen 2012.07.20. 09:52:56

koszonom a cikket, rendkivul elgondolkodtato
miert van az, hogy ha magyar gyilkol, akkor tenyleges eletfogytiglant kap, mig a cigany a sokkal brutalisabb gyilkossagokert is csak par evet??
es akkor meg nincs diszkriminacio, ugye...

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.07.20. 10:09:58

@glezmen: Hát sejtettem, hogy egyesek erre a következtetésre fognak jutni. Tudod, van akinek nem lehet a kedvére tenni.

Ez azért van, mert a magyar bíróságokon egytől egyig cigányfanatikusok ülnek, akik direkte csak a "magyarokat" ítélik tényleges életfogytigra. Így jó, megnyugodtál?

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.07.20. 10:11:06

UPDATE: a cikket kibővítettem még két TÉSZ esettel (17-18) és 2 életfogytiglannal, amelyek súlyosabbak az átlagnál.

glezmen 2012.07.20. 10:16:40

@iii: nem "kedvre tevesrol" van szo, hanem IGAZSAGSZOLGALTATASROL

gunyolodassal meg megprobalhatod elkendozni a tenyeket, de ez csak azt jelzi, hogy a problema tenyleg letezik

en - es szerintem minden egeszsegesen gondolkodo, normalis ember is - egyetlen dolgot varok: IGAZSAGOS igazsagszolgaltatast

ahol nem az szamit hogy az elkoveto cigany, magyar, roman vagy szlovak, hanem az hogy mit, milyen korulmenyek kozott, milyen eloelet utan tett!

ahol nem az az iratlan es kimondatlan szabaly, hogy aki ciganynak barmilyen kart okoz, vagy barmilyen modon bantja, az rasszista, mig a cigany nyugodtan megtehet barmit a magyarral szemben, olyankor erdekes modon szoba sem kerul sem a rasszizmus, sem az elkoveto szarmazasa (kiveve, ha ez annyira nyilvanvalo hogy lehetetlen takargatni, illetve kiderul az elkoveto kilete a nyilvanossag szamara, mint pl. a most aktualis Bandy Kata esetnel)

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.07.20. 10:27:22

@glezmen: A probléma a te fejedben létezik. Mondom, az lehet a megoldás, hogy a bíróságokon csupa rasszista ül.

glezmen 2012.07.20. 10:51:40

@iii: hat, ezzel a "te hulye vagy, nekem meg igazam van es kesz" hozzaallassal nehez konstruktivan vitazni :)

az meg hogy te problemanak tartod azt, hogy valaki partatlan, szarmazastol fuggetlen igazsagszolgaltatast szeretne, elegge "no comment" kategoria :(

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.07.20. 11:08:06

@glezmen: Nézd, a hozzád hasonló elvakultakkal nem érdemes vitatkozni. Én azoknak írtam ezt a cikket, akik még ingadoznak. Te a 18:0 arányú bizonyítékot se találod meggyőzőnek, hanem megmagyarázod magadnak a valóságot. Lelked rajta.

glezmen 2012.07.20. 11:23:51

@iii:
aha
szoval aki partatlan igazsagszoltaltatast szeretne, az szerinted elvakult
akkor definiald mar legy szives a "nem elvakult" fogalmat. ez lenne az, aki pusztan szarmazas alapjan itel, vagy mi? :S

az meg, hogy 18 peldat hoztal, amikor valoszinuleg nem cigany szarmazasu bunozoket eletfogytra iteltek, nyilvanvaloan azt bizonyitja, hogy ciganybunozes marpedig nincs, ugye?

nyilvanvaloan az is elvakultsag, ha valaki ossze meri hasonlitani az altalad felsorolt buncselekmenyeket a kozismert, ciganyok altal elkovetett hasonlo, illetve meg durvabb buncselekmenyekkel

mint ahogy az is elvakultsag, ha valakiben esetleg felmerulne, hogy pl. az olaszliszkai allati brutalitassal elkovetett gyilkossag HAROM eletfogytiglanra itelt elkovetojet MAR nem vetted be a listaba, Bandy Kata gyilkosat MEG nem (az altalad felsorolt esetek alapjan teljesen kizart kell hogy legyen, hogy ne eletfogytiglant kapna)

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.07.20. 11:41:53

@glezmen: Kérlekszépen, hagyjuk egymást. Nincs semmi értelme.

Kérdésedre válaszolva: bűnözés van, cigány-, zsidó-, német- és magyarbűnözés nincs.

glezmen 2012.07.20. 11:45:18

@iii: igazad van, tenyleg nincs

en szarmazastol fuggetlen, partatlan igazsagszolgatatast szeretnek, ami szerinted elvakultsag :(

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.07.20. 12:04:06

@glezmen: De hogy ne érje szó a ház elejét, az olaszliszkai esetet is felvettem a kiegészítő listára, bár szerintem meg se közelíti a többi esetet, akármennyire is szeretnéd ezt habosítani. Nem véletlen, hogy a bíróság először csak egyiküket ítélte életfogytigra. Hol van ez a móri mészárlástól vagy Magda Marinkótól vagy a battonyai rémtől?

glezmen 2012.07.20. 12:14:35

@iii: meg sem kozeliti?????
csordaba verodve agyonvernek puszta szorakozasbol egy teljesen artatlan embert mindenfele ok nelkul, a lanyai szeme lattara, ami szerinted _meg_sem_kozeliti_ a felsoroltakat?
jo, a felsorolasban sok olyan szerepel, ami meg annal az esetnel is brutalisabb, pl. a kulcsi eset, de azt hogy valaki megol a penzeert valakit (amellett hogy nyilvan elvarom, hogy a torveny teljes szigoraval lesujton a tettesekre) vagy megol egy gyereket, sokkal kevesbe brutalis mint az olaszliszkai eset

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.07.20. 12:41:28

@glezmen: Ez meglehetősen egyoldalú interpretálása az eseményeknek. Nem puszta szórakozásból ölték meg, hanem érzelmi felindulásból, ez a nagy különbség. A csoportos elkövetés meg éppen hogy enyhítő körülmény, mert ez pszichikailag csökkenti a felelősséget. Ettől még ez egy borzalmas bűntény, de nem kellene habosítani.

A móri mészárlás vagy Magda Marinko tette előre eltervezett, nyereségvágyból elkövetett gyilkosság, amelyet a bíróság, nagyon helyesen, sokkal súlyosabban ítél meg. Az olaszliszkai esetet szerintem a társadalmi nyomás miatt módosították súlyosabbra.

balazs_88 · http://civiltulkapas.blog.hu/ 2012.07.20. 12:41:38

@glezmen: Figyu már glezmen, most akkor vagy hozzál példát kérlek az általad panaszolt dolgokra ( pl. hogy a cigányok nem kapnak olyan súlyos büntetést), vagy menj már el innen, és ne spamelj.

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.07.20. 12:43:39

@balazs_88: Sajnos, rengeteg ilyen van. Tavaly 142 ember emberölés történt.

glezmen 2012.07.20. 13:08:51

@iii: en ugy hallottam (fixme!) hogy pont hogy sulyosbito tenyezo a csoportos elkovetes, ezert is allitja a mostani ugyben a gyilkos hogy egyedul volt, mert igy olcsobban meguszhatja

vagy ott a Cozma-gyilkossag: www.origo.hu/itthon/20120702-felulvizsgalati-inditvanyt-nyujtott-be-a-kuriahoz-a-cozmagyilkossag-ugyeben-a.html
azert CSOKKENTETTEK a buntetest, mert a birosag szerint NEM csoportosan kovettek el (erted, tobbenn egyszerre legyilkolnak valamit, de az neeeeeem csoportos...)

az meg mar hogy 'erzelmi felindulas'???
egy gyerek az uttesten rohangalt, majd miutan eppen hozzaert az auto, annak vezetoje kiszallt hogy megbizonyosodjon, nem tortent semmi baja (egy haja szala sem gorbult...)
ezek utan 'hirtelen erzelmi felindulasbol' a ciganycsorda halalra verte anelkul hogy BARMI ok lett volna ra (tokeletesen tisztaban voltak azzal hogy semmi baja nem lett a gyereknek - ha ott fekudt volna holtan az auto alatt, akkor nyilvan elfogadnam az ugyvedek altal kitalalt 'erzelmi felindultsagot' (ami meg mindig kozel sem mentesit!) de ez igy csak kifogaskereses)

de ilyen erovel akkor ha en lemegyek az utcara es halalra verek egy ciganyt, akkor enyhito korulment hogy 'erzelmi felindulasbol' tettem?

na mindegy, hagyjuk, nyugodtan konyveljetek el hogy aki szarmazastol fuggetlen biraskodast szeretne az elvakult rasszista :(

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.07.20. 13:19:50

@glezmen: A Cozma-gyilkosság dettó ugyanez, ott se történt előre megfontol gyilkosság.

Hát ha nem érted, hogy miért enyhítő körülmény az érzelmi felindulás, akkor nagyon sajnállak. A magyar és nemzetközi bírói gyakorlatban igen.

Azt nem tudom, hogy a csoportos elkövetés súlyosbító vagy enyhítő körülmény, én a pszichológiára utaltam: egy csoportban jobban elkenődik a felelősség, könnyebben kivetkőzöl magadból.

A "cigánycsordázással" meg valóban kiállítottad a bizonyítványt magadról. Gondolom, amikor szkinhedek rugdalnak halálra feketéket, akkor meg a "magyarcsorda" kifejezést használod. Innen is gratulálok hozzá.

milyen szép a Vértes, ó 2012.07.20. 13:28:15

@iii:

- Hát a cigányok min' bűnözők, tele van velük a börtön!
- A brutális gyilkosok között épphogy alig van cigány...
- Háme őket nem ítélik el!

Szerintem vitatkozz még. ;-)

glezmen 2012.07.20. 13:39:23

@iii: tehat ha ok nelkul (a te olvasatodban: 'erzelmi felindulasbol') meggyilkolok valakit, az enyhito korulmeny? ha egy cigany megeroszakolja es megoli a lanyomat, majd en bosszubol megolom akkor rohadt mocskos rasszista gyilkos vagyok, mig ha az utcan szembejovo ciganyt olom meg, akit meg soha nem is lattam elotte, akkor "csak" erzelmi felindulasrol van szo?
egyebkent a Cozma-ugynel sem volt semmi okuk a gyilkossagra, puszta szorakozasbol oltek

olyan esetre meg en nem is emlekszem mikor magyar skinheadek feketeket rugdostak volna halalra...
de tekintve hogy ebben az esetben nem a 'magyar' jelzo az, ami a tomegtol megkulonbozteti oket, hanem a 'skinhead' igy a 'skinheadcsorda' kifejezes lenne talalo. es mielott ram akarnad sutni hogy vedem oket, nem, egyaltalan nem, pont annyira elitelem az ok nelkuli, szorakozasbol (vagy ahogy Te hivod, 'erzelmi felindulasbol') elkovetett gyilkossagokat akkor is, ha mondjuk egy rakas skinhead koveti el egy egyebkent teljesen normalis eletet elo fekete (vagy barmilyen mas borszinu) ember ellen

na en lassan lepek haza, azert ha hetvegen lesz idom (amilyen pocsek idojaras nez ki, lehet hogy lesz :( ) keresek par peldat arra, amikor ciganyok joval enyhebb buntetest kaptak mint ugyanazert a buncselekmenyert a nem-ciganyok :)
bar azt nem garantalom hogy ugyanolyan buncselekmenyeket sokat talalok, pl nem emlekszem igy hirtelenjeben (bar attol meg letezhet) olyanra, hogy egy magyar megeroszakolta volna a sajat (egyebkent ertelmi fogyatekos) unokajat

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.07.20. 13:49:46

@glezmen: Az érzelmi felindulás nem ok nélkül van. A "lányom megerőszakolása" topik meg akkora demagógia, mint ide Lacháza. Innen kezdve tényleg nincs értelme ezt tovább folytatni.

Nem ma volt, de itt van pár eset színesbőrűeket ért támadásról:
archivum.hvg.hu/article/199326A_szinuk_visszaja.aspx Gondolom, azóta is történt egy s más.

milyen szép a Vértes, ó 2012.07.20. 13:54:07

@glezmen:

kezdd mondjuk azzal, hogy Simon agyonveréséért pontosan negyedannyi járt, mint Cozma megöléséért (de te biztos tudsz cigányozni kicsit ezzel is)

glezmen 2012.07.20. 13:55:45

@iii: akkor legy szives magyarazd el hogy az altalad is 'erzelmi felindulaskent' megjelolt ket esetben mi is volt az az ok?
az olaszliszkai ciganygyereknek haja szala sem gorbult (raadasul ha nem igy lett volna, akkor sem az artatlan sofor a hibas), Cozma meg tudtommal szinten nem tett semmit amivel okot adhatott volna a meggyilkolasara

a konkret pelda nem tudom mitol demagogia, de ok, akkor ne valaszold meg

a szinesboruekrol meg felesleges nekem linkelgetned, a vilagon semmi bajom veluk (marmint azokkal, akik normalis emberi eletet elnek - legjobb tudomasom szerint boven tulnyomo reszuk ilyen), raadasul mar az elobb is leirtam hogy abszolut elitelem az ilyen jellegu buncselekmenyeket

egyebkent nekem is van fekete kollegam, halal jo fej srac, ma is egyutt rendeltunk kajat, eszembe nem jutna rosszat mondani ra :)

milyen szép a Vértes, ó 2012.07.20. 13:56:42

@iii:

Eddig volt értelme? Az ilyen versenyzőkön három mondat után látni, hogy kamu a fene nagy "igazságvágyuk". :)

glezmen 2012.07.20. 14:05:56

@milyen szép a Vértes, ó:
tehat szerinted az, hogy valakit kessel sziven, masvalakit pedig vesen szurnak, egyenerteku azzal, mintha ugy meglokik hogy elesik, es az eses kozben betori a fejet (majd ket nappal kesobb emiatt meghal)? gratulalok...

es muszaj most is leirnom, bar ugyis hiaba, hogy attol meg az ott tortenteket is nagyon elitelem, a kiindulo szituacio eleg hasonlo: kipeceztek valakit, aki senkinek nem artott, majd csoportosan rarontottak
a kulonbseg a fent emlitett ket, ciganyok altal elkovetett gyilkossaggal szemben tobbek kozott az, hogy ott mindket esetben egyertelmuen a gyilkolas volt a cel, mig itt vulgarisan szolva "a szarra veres", ami barmennyire is elitelendo es felhaborito, nem ugyanaz a kategoria

milyen szép a Vértes, ó 2012.07.20. 14:14:22

@glezmen:

Mármint Simonra gondolsz, akit még ájultan is addig ütöttek viperával, amíg mozdult? Ja, 'meglökték'. Nem semmi "jellem" kell ehhez, mondjuk eddig is látszott.

glezmen 2012.07.20. 14:37:05

@milyen szép a Vértes, ó:
nyilvan nem voltam ott szemelyesen, igy csak a birosagi jegyzokonyben leirtakra tudok tamaszkodni
de gondolom, szerinted azt is mocskos rasszistak hamisitottak, ugye... (sot, Simon mar a helyszinen meghalt, csak azert kerult ket nappal kesobbi halal a jegyzokonybe, hogy kevesebb buntetest kapjanak a gyilkosok, ugye?)

egyebkent addig utni valaki amig mozog, majd otthagyni ajultan, az meg mindig kevesbe durva, mint kessel szivenszurni, vagy addig rugdosni a fejet amig bele nem hal (amit persze nyilvan hiaba mondok neked, hiszen azokat ciganyok kovettek el, 'erzelmi felindulsagbol', tehat jajjszegenyek veletlenul... valaki biztos a kezebe nyomott egy kest, aztan pont megbotlott es szivenszurta (a masikat meg vesen))

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.07.20. 16:33:32

@milyen szép a Vértes, ó: Jogos, de én szoktam próbálkozni. Meg imádok vitatkozni. :)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.07.21. 12:47:17

@glezmen: a "cigány" is magyar, tehát nem követ el rasszista tettet, ha kirabol egy magyart. A cigány ugyanis nem "magyart" megy rabolni, hanem pénzt akar szerezni attól, akitől tud. Mint ahogy egy "magyar" (értsd: nem cigány magyar) sem (csak) cigányokat rövidít meg, ha korrupt, szemét geci módon túlszámlázza a völgyhidat, vagy a vonatsíneket. Lop bizony az is bazmeg, és tőled is lop, meg a cigánytól is.
Ha neked ez nem tetszik, akkor megpróbálsz gondolkodni, és legközelebb nem szavazni gecikre. Ha az nem megy, még elmehetsz a picsába is. Ha az sem megy, segítek szívesen.
Pofádat mindenesetre addig is befogod, mert buta vagy. Hidd el, mert nem szívesen mondtam ki. Ezen segíthetsz: olvasni. Klasszikust. Az segít.
Addig is, meghúzni magad. Az ugyanis meg nekem segít. Köszelőre.

glezmen 2012.07.21. 14:12:05

@Humperdickk: a cigany "magyar"-nak hivja a nem cigany magyar allampolgart (nyugodtan elhiheted, nem keves ciganyt ismerek, ebbol is adodik a sok tapasztalatom velem kapcsolatban)

a 'picsaba kuldes' meg a 'pofad befogod' meg komoly ertelmi es kulturaltsagi szintrol tanuskodik, gratulalok :) mint ahogy az is, hogy azzal akarsz ervelni a ciganyok mellet, hogy vannak olyan magyarok (es nyilvan mas nemzetiseguek is) akik penzugyi buncselekmenyeket kovetnek el

ezek utan mar meg sem lepodok hogy nyiltan lehulyezel es olvasni kuldesz (azt nyilvan nem tudhattad, hogy kb. 4.5-5 eves korom ota falom a konyveket :D)
csak sajnos a minket korulvevo valodi vilagrol NEM a konyvekbol fogsz ismeretet szerezni - tobbek kozott ezert is vedik rengetegen foggal-korommel a ciganyokat (csak hogy vegre a temarol is szo legyen), mert a filmekben/konyvekben tulidealizalt, romantikus (marmint a szo irodalmi/muveszi ertelmeben) kepet festenek roluk, aminek a valosaghoz (sajnos!) nagyon keves koze van

duncan 2012.07.22. 23:18:48

Nem rossz az összeállitás, csak éppen a bizonyitani akart állitáshoz semmi köze nincs. Az átlagembernek pont azokkal, a tipikusan cigányok által elkövetett bűntényekkel van tele a töke, aminek a büntetési tétele nem mindig éri el a letöltendő kategóriáját, viszont egyes vidékeken nemhogy mindennaposak, de naponta több ilyen is előfordul.
Nyolcvan-kilencven éves nénikék megverése, kirablása, néha megerőszakolása, a termés, a szerszámok rendszeres ellopása, fenyegetés, verés, a normális élet rendszeres zavarása, vagy éppen a minapi eset az eddig rendszeresen nálunk nyaraló német párral - na ezek azok a dolgok, ami miatt egyre több embernek van tele a töke a cigányokkal és fog legközelebb a Jobbikra szavazni. És remélhetőleg ők végre rendet is tesznek!

jubuci 2012.07.23. 07:12:12

A poszt nagyon jó. Jó példa arra, hogyan lehet "statisztikázni" egy adott cél érdekében és nagyon jól, logikusan és hatásosan van felépitve. Szerintem jó munka és önmagában teljesen rendben van.

De az ugye nem baj ha kicsit vitatkozok vele? de csak kulturáltan XD

A felsorolt pár tucat eset nem reprezentatív minta, 10 milliós népességre vetítve jelentéktelen. Mindegyik súlyos bűncselekményről szól de az olvasók egészen biztosan fel tudnának sorolni legalább még egy tucatot ahol hasonlóan kegyetlen mészárlások történtek.

Az etnikai vonalra nem is térnék ki hiszen nincs etnikum megállapító készülék vagy fajelméleti törvény, senkire nem mondható rá az kívülről hogy egy adott etnikumhoz nem tartozik hozzá vagy hozzátartozik. A posztnak ez a része simán rasszista és ezért felesleges vele foglalkozni.

Az átlag embert viszont a fentiek közül csak kevés rázta meg mert csak kevés van közülük amibe az átlagember magát mint potenciális áldozatot bele tudja helyettesíteni, és azért is mert a fenti esetek nagy része igazi statisztika alapján, időre vetítve nagyon ritka.

Ezzel szemben van sok olyan eset ami sokkal gyakoribb, ha a hírek alapján számítjuk és sokkal könnyebben belekeveredhet bárki. Egy átlagembert sokkal jobban megijeszt az hogy ha az utcán odalép hozzá pár ember és cigarettát kér akkor az nagy valószinüséggel bevezetője egy támadásnak. Sokkal jobban megijeszti az hogy egy sima rablás mellé indokolatlan brutalistás társul. Sokkal jobban megijeszti hogy idős védtelen vidéki emberek ellen brutális és gyakran végzetes támadásokat követnek el jelentéktelen zsákmány reményében. Azokról az esetekről ne is beszéljünk ami a civilizációs normák felrúgásáról, utazás, köztéri szobrok, tisztaság, iskolai viselkedés stb szólnak, ott vér nem folyik, csak az idegek mennek tönkre.

Az átlagembert ezek jobban megrázzák mert ezekre nem mondhatja azt amit a bankrablásra, hogy rosszkor volt rossz helyen vagy a családirtásra hogy neki nem ilyen a családja. Olvassa őket a hírekben és szorong, mert nem érti, miért lesz egy egyszerű élethelyzetből véres összetűzés.

Az inadekvát reakciók sokkal sokkolóbbak mint egy előre kitervelt gyilkosság. Sajnos sokkal gyakoribbak is. Itt kommentben előkerült az autós agyonverése, ami abnormális reakció a társadalom nagy része számára, mert ha a gyerekét valaki veszélyben érzi akkor a először a gyereket menti, és még ha baja is van, akkor sem támad a szomszédokkal együtt, csoportosan az autósra.
Nézzetek magatokba, képzeljétek el hogy a gyereketekkel történik valami és mondjátok ki hogy vajon ti kicsődítenétek-e a teljes háznépet és a szomszédokat ölni. Vagy az ismerőseitek, munkatársaitok. Nem. Azért nem mert nektek már az öreg apátok is úgy nevelkedett hogy vannak társadalmi normák amikhez igazodunk, még a legnagyobb feldúltságunkban is, nem alkalmazunk vérbosszút stb.

Tehát a társadalmi háttér meghatározó és itt nem egyszerűen a gazdagságról vagy szegénységről van szó. Nagyon sok szegény ember és család volt és van az országban, akik ilyesmire nem vetemednének. Vagyoni helyzettel ezt nem szabad magyarázni, ez szocializációs probléma.

Az is fontos hogy ha a hírekben az elkövetők MÓDSZERÉT leírják, abból már mindenki azonnal tudja (tudni véli, de általában nem tévednek) hogy milyen társadalmi csoport tagjai csinálták. A hazai hírekben nem írják le az elkövetők etnikumát pedig ez több európai országban is bevett gyakorlat, teljesen rendben lenne, de nem is kell mert az egyes visszatérő módszerek, elemek árulkodóak.

Súlyos kriminalisztikai és szociológiai tévedés ha valaki ezt azzal intézi el hogy az újság olvasók rasszisták mert a leírásból kiolvassák azt, ami be is szokott igazolódni. Raszistázni ugyanolyan értelmetlen mint etnikumozni mert csak a felesleges vitához és egymás fikázásához vezet.

Inkább azt kell felismerni hogy ezeknek a dolgoknak mi az oka. Miért határolhatók be társadalmilag ezek az esetek. Ok és okozat felcserélése nagy hiba. Nem arról van szó hogy egy adott etnikum bűnöző hajlamú (ez baromság) hanem arról hogy van egy etnikum ami több száz éve jelen van az európai társadalmakban, de később érkezett és egészen más háttérrel, kultúrával, szokásokkal és társadalmi szemlélettel. Nem az első eset ez.

Amikor az ős magyarok bejöttek Európába akkor ők is kilógtak. Nem ismerték és nem is nagyon fogadták el az európai kultúrát és normákat, társadalmilag fejletlenebbek voltak, simán belefért az értékrendjükbe hogy fosztogató körutakat szervezzenek a civilizált városokba. Nem lehet csodálkozni azon hogy ezt a sértettek egy idő után elunták. A társadalmak önvédőek. A magyarok azért úszták meg a teljes kiközösítést és a brutális felszámolást mert volt olyan fejedelmük akik észbe kapott és vaskézzel beleverte a népe fejébe az európai normákat és törvényeket.

A fenti etnikum ma viszont nehezebb helyzetben van mert nem csinálhat országot és államot magának a semmiből, erre nincs helye és lehetősége, nem egységes nép hanem több törzs és nincs egységes vezetése sem. Ezért kényszerül arra hogy az egyes országok társadalmaiba integrálódjon és ez az a folyamat amit több száz éve elhanyagoltak (ők is és a befogadó társadalmak is). Ezt simán pénzzel nem lehet megoldani csak több generáción keresztüli céltudatos neveléssel és nagy fegyelemmel, mert meg kell tanulni a pénz értelme sfelhasználásának módját is. Tanárok és szaknevelők kellenek és nem fegyenctelepekben gondolkodó neonácik vagy deszegregációs buzgalomban a jót is pusztító fanatikusok.

Amíg nem sikerül addig csak egyre súlyosabb törések jelentkeznek a társadalmi normák és a szocializációs hiányok találkozási pontjainál és ha ezt akár egyik akár másik politikai oldal etnikai konfliktussá alakítja a folytonos etnikumozással illetve rasszistázással, abból a balkáni háborúhoz hasonló tragédia is lehet, olyan borzalmakkal amiről a posztoló és egyes komment ellenfelei nem is álmodnak.

Ezeken gondolkozzatok el inkább és ne a poszt semmit sem bizonyító és semmit sem cáfoló "statisztikáján".

glezmen 2012.07.23. 14:27:40

@jubuci: korrekt velemeny :)
erosen hasonlo hurokat pengetsz mint Lakatos Attila, a meglepoen realistan, eloretekinto modon gondolkodo ciganyvajda: www.youtube.com/watch?v=w113f3nYaWQ
erdemes rakeresni a youtube-on a tobbi szereplesere is, van ahol azt is elmondja, miert nehez a ciganysag integracioja (o maga mondja ki, hogy a cigany NEM AKAR DOLGOZNI)

a normalis integracio 2-3 generacion belul megoldana a most fennallo problemakat, csak ezt az integraciot elinditani, a ciganyokat ebben erdekeltte tenni baromi nehez, es a mostani viszonyokat figyelembe veve (szvsz) nem is megoldhato (gondolok itt a politikai erdekekre, a szocialis berendezkedesre, stb)

bar ez a vonal itt mar eleg offtopic...

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.07.23. 14:32:26

@duncan: És szerinted mi a bizonyítani akart állítás?

Segítek: nem az, hogy mivel van a töke tele az embereknek, hanem az, amit az általad propagált Jobbik követői harsognak nap mint nap, miszerint a cigányok "állat módjára viselkedő, kegyetlen gyilkosok".

Csak bele kell olvasni a kuruc és társain elhangzó cikkekbe és kommentekbe.

Vagy mennyire szánalmas a Jobbik igyekezete, hogy a Bándy-gyilkosságot a "cigánybűnözés" elleni hadjáratához felhasználja, miközben a valóságban a legocsmányabb gyilkosok között egy darab cigány nincs.

jobbik.hu/rovatok/alapszervezeti_h%C3%ADrek/n%C3%A9ma_tiltakoz%C3%A1s_a_cig%C3%A1nyb%C5%B1n%C3%B6z%C3%A9s_ellen_p%C3%A9csett

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.07.23. 14:38:54

@jubuci: Jó hosszan írsz, teljesen másról. Nehéz persze a valósággal szembenézni, megértem.

Akkor ismételten felhívom a figyelmedet, hogy ez nem "statisztikázás", hanem a valós tények összesítése. Ennek semmi köze az ősmagyarokhoz és természetesen nem reprezentatív, meg nem minta. Ez itt teljes konkrétságában a tényleges életfogytigra ítélt bűnözők listája. Lehet ezt maszatolni meg mellébeszélni bő lére eresztve, de azzal kellene szembenézni, hogy az előítéletekkel szemben bizony, ezek között még mutatóba se fordul elő roma.

Ha esetleg tudsz olyat, aki kimaradt, akkor szóljál.

glezmen 2012.07.23. 14:39:30

@iii: azert a kuruc.info-t ne vegyuk mar ide, az az oldal szerintem a jo erzesu magyarsag szegyenfoltja :D

" a valóságban a legocsmányabb gyilkosok között egy darab cigány nincs."
he? :S
csak amit most emlegettunk: Bandy Kata, Olaszliszka, Cozma
vagy hogy legyen egy ujabb is, Penzes Henrietta: hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A9nzes_Henrietta-gyilkoss%C3%A1g
fahoz kotozi, megeroszakolja, majd benzinnel lelocsolja es elve felgyujtja, de ez ugyebar nem "ocsmany" a fogalmaid szerint...

glezmen 2012.07.23. 14:43:32

@iii: "mutatoba se"
sulyos problemakat velek itt felfedezni...
igen, a listad elso verziojaban valoban nem voltak ciganyok, mivel szandekosan kihagytad oket (pl. Olaszliszka)
a Cozma-gyilkossag elkovetoi is eletfogytiglant kaptak, de arra hivatkozva hogy nem csoportosan kovettek el (megis mi a jo franc a csoportos elkovetes, ha nem az???) enyhitest kaptak
a most aktualis pentek laszlo nyilvan eletfogytiglant fog kapni (hacsak itt is ki nem talalnak valami nevetsege 'enyhito korulmenyt' - bar abbol akkora kozfelhaborodas lenne, hogy kizartnak tartom hogy ezt barki is meg merne kockaztatni, meg az ugyvedje is az eletfogytiglanrol beszel)
a szegeny 15 eves lanyt megeroszakolo es elve felgyujto cigany azert nem kapott eletfogytot, mert meg nem volt 18

persze konnyu elforditani a fejedet es onkenyesen kijelenteni hogy ezeket nem veszed bele a listaba, hiszen ugy nem tudnad azt kihozni belole, amit szeretnel...

jubuci 2012.07.24. 10:55:39

@iii:
Nem érted ezért elmagyarázom: én a posztodRA reagáltam, elindított bennem egy gondolatsort, ezt osztottam meg itt.

Megértem hogy azt vártad hogy a kommentelők egy része csak annyit ír hogy ugy van helyes és ezeknek örülsz, vagy egy másik része beír valami primitív ellenvéleményt amit meg fölényesen le tudsz seperni.

Ez itt a harmadik eset volt XD amikor gondolkozó ember észreveszi a posztod butaságát, értelmetlenségét. Statisztikázást csináltál mert mutogatod a tényleges fogytosokat és hogy azok között mennyi a roma és azt hiszed ezzel valamit bizonyítasz vagy cáfolsz. Arra is felhivtam a figyelmet hogy ha te a fenti elitéltekre azt mondod hogy nem roma vagy roma, akkor rasszista vagy, mert TE ezt nem jelentheted ki, nincs romamérő készüléked, ha pedig név vagy pofa alapján itélsz, rasszista vagy, ennyi.

Én arról irtam tényleg hosszan, bocsánat érte hogy ez amit írtál mennyire nem visz sehova. Le is vezettem belőle hogy miért és hogy inkább mire kellene odafigyelni.

Ennél többet most nem tudtam érted tenni XD de ha továbbra is kurucinfós stílusban csak ellenkező előjellel akarod szítani az ellentéteket és kikerülni a fontos dolgokat akkor tedd, lelked rajta.

Összegezve a posztod igazságtartalma és adatai nagyjából stimmelnek (rasszista részt leszámitva) de a CÉLJA értelmetlen volt, senkinek nem használtál vele.

jubuci 2012.07.24. 11:11:14

A fogytos statisztikákból kiindulástól azért is óvnám a posztolót mert sok olyan elkövető kap fogytot külföldön is akinek a cselekményét a társadalom nagy része egészen másképp akár kevésbé sulyosan ítéli meg, mint a jog.

Például ott van egy ember USAban aki felgyujtott egy hadihajót, 400 millió dollár kárt csinált és életfogytot kap érte. Egy szintén USA tanárnő 2 éven át szexelt 2 fiatalkoru diák sráccal, neki is valószinü életfogyt lesz az itélet.

Az hogy fogytot kap nem jelenti automatikusan azt hogy a társadalom is a "legocsmányabb" kategóriába sorolja be. Másképp müködik a társadalom észjárása. Borzalmas és megrázó büncselekményekért amiket tényleg ocsmány állatok követnek el, sokszor nem jár életfogyt és forditva is igaz, a fogytosok között is sok van akinek a cselekménye nem rázza meg annyira a társadalmat mint egy másik, jogilag kevésbé elitélt eset.

Ezért csalóka vagy értelmetlen ilyen alapon kiindulni olyan társadalmi problémáknál mint az előitélet ami gyakran bizony utóitélet, keserü tapasztalatok és nem etnikai jegyek alapján.

A hosszu kommentemmel is erre akartam felhivni a figyelmet. Aki értette, értette, aki meg nem akarja érteni az maradjon úgy XD

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.07.24. 21:17:34

@jubuci: Már elnézésed kérem, sajnos nincs időm arra, hogy a bő lére eresztett mellébeszélést végigolvassam és arra még reagáljak is.

Ismétlem, ez nem statisztika, hanem egy lista. A listába az került be, akit a magyar bíróság tényleges életfogytigra ítélt. Azt, hogy ki roma és ki nem, azt mindenki eldöntheti, én egyet sem találtam köztük. Rasszista nem az, aki egy romának kinéző embert romának tart, te nagyon el vagy tévedve. Maguk a cigányságot kutatók is hasonló módszert alkalmaztak, amikor például megbecsültek a magyarországi cigányság létszámát.

Újfent megismétlem: a cikk nem arról szól, hogy a társadalom és a cigányság kapcsolatában mi a legnagyobb vagy leggyakoribb probléma, meg mire kellene figyelni, hanem hogy megcáfolja azt az úton-útfélen terjesztett hazugságot, miszerint a cigányok "állat módjára viselkedő, kegyetlen gyilkosok".

Lehet persze mindenfélét írogatni, meg gondolkodni, senki nem akadályoz meg benne, de nekem inkább ez mellébeszélésnek tűnik.

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.07.24. 21:21:59

@jubuci: USA-beli példákkal ne jöjjünk már elő, mert az teljesen más világ, más logikával.

Ez a hozzászólásod is terelés. Ezeket a bűntényeket bizony a társadalom túlnyomó többsége a legsúlyosabb bűntényeknek tartja, a bíróság pedig viszonylag objektív szempontok alapján osztja ki rájuk a legsúlyosabb büntetést. Ez egy objektív lista, míg az általad feltehetően preferált esetek politikai célból felkapott, túllihegett bűntények.

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.07.24. 21:30:09

@glezmen: Az állításomra itt az orrod előtt a bizonyíték, csak nem vagy képes elismerni.

A szélsőjobb által felkapott, általad említett esetek mindegyike sehol nincs az itt felsoroltakhoz. A Bándy, Cozma, Olaszliszka ügyek egyikében sem előre megfontolt, aljas indokból elkövetett gyilkosság történt. A Bándy-ügy értékelését még korai lenne megtenni, de a másik két esetben egyértelműen érzelmi felindulás során elkövetett bűncselekmény történt. Ezek politikai célból előtérbe helyezett esetek, amelyet a Jobbik és követőik gátlástalanul kihasználnak.

Ezeknél nagyságrenddel súlyosabb ügy a romagyilkosságok ügye, ahol
- sorozatban
- előre kitervelten
- aljas indokból
- ártatlan emberek ellen
- gyerekek ellen
követtek el gyilkosságot. Ezt bezzeg nem tűzi a szélsőjobb a zászlójukra, mert történetesen ezt éppen az ő híveik követték el, egészen konkrétan.

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.07.24. 21:34:28

@glezmen: Olaszliszkát csak a te kedvedért tettem bele, de az is csak az "egyéb" kategóriában szerepel. Sima életfogytot rajtuk kívül még rengetegen kaptak. Mint említette, akármennyire is szörnyű volt az az eset, sehol nincs például a móri tömeggyilkossághoz vagy Magda Marinkóhoz képest.

Odin88 2012.07.26. 09:53:53

@iii: Arra azért kíváncsi lennék szerinted mennyi feketét rugdaltak halálra Magyarországon a skinheadek?

directress79 2012.07.26. 14:40:48

Szép napot!

Véleményem szerint a bűnöző az bűnöző, ez nem függ a bőr színnel össze. Bár tény, hogy a cigányok eleve a neveltetésükkel magukba szívják a bűnözést, s nagyon kevesek , akik tisztességben nevelik a csemetéiket..s ez a szám jóval magasabb lehet, mint a magyar családok körében..mindegy mennyire vagy hogyan brutális egy gyilkosság, mert a legkisebb bűnnel kezdőik minden, s csak azután jutnak el a súlyosabb bűncselekményekhez. Az 5. helyzettet S. Zoltán személyesen is ismerem, kíváncsi lennék, mit szólnak a szülei gyönyörű tettéhez, hiszen egy nótaénekes az apja, és egyáltalán nem egy elfuserált az anyja sem..szóval érdekelne ha valaki riportot csinálna ilyen esetekben a bűnt elkövetett családjával, szüleivel..azok hogyan élik meg az ilyen dolgokat..Ez a Zoltán most melyik börtönben lehet?

Hummia 2012.07.26. 19:48:13

Hülyeségeket írsz találomra kiragadott példa alapján, kerítettél pár fehér bűnözőt és most ere vagy nagyra. Én inkább hiszek megbízható forrásnak, na itt tájékozódj a cigóbűnözésről:
h t t p://kuruc.info/t/35/
Hogy a sok szegínromákot kimosdasák és elsem jut bíróságig az ügy, vagy fű alatt enyhítenek mint a liszkai gyilkos csorda esetében!!! miközben bezzeg szegény cigányvadászok megkapják az életfogytot. KETTŐS MÉRCE!

glezmen 2012.07.27. 13:59:15

@iii: az allitasodra semmilyen "bizonyitekot" nem adtal
az a baj, hogy olyan szintu elvakultsag dolgozik benned, hogy amolyan orwelli duplagondol-modra sajat magadat is meggyozod a hulyesegekrol...

szerinted az irasod "megcáfolja azt az úton-útfélen terjesztett hazugságot, miszerint a cigányok "állat módjára viselkedő, kegyetlen gyilkosok"."

de ha ezt akartad bizonyitani, akkor miert tenyleges halalraitelteket listaztal es miert nem az allat modjara viselkedo, kegyetlen gyilkosokat?

ld az elobb emlitett ciganyallatot, aki miutan megeroszakolt es fahoz kotozott egy 15 eves lanyt, elve felgyujtotta?

aztan persze kozlod, hogy az, hogy egy ciganycsorda mindenfele ok nelkul puszta szorakozasbol a sajat lanyai szeme lattara halalra ver egy artatlan embert, NEM kegyetlen, allati, mert szerinted az, ha valaki bankrablas kozben pisztollyal lovoldozni kezd, sokkal allatiasabb...

a cikked csak azt bizonyitja amit en mondtam, nevezetesen hogy a ciganyok kisebb bunteteseket kapnak...

ott a Cozmat meggyilkolo ciganybanda, akik eletfogytiglan helyett csak par evet kaptak azzal a teljesen atlatszo, nevetseges indokkal, hogy nem csoportosan kovettek el...

a mar emlitett brutalis ciganyallat aki a megeroszakolt 15 eves lanyt elve felgyujtotta, szinten nem kapott eletfogytiglant

lehetne meg sorolni sokaig az ilyen eseteket, amiket te 'veletlenul' kihagytal, hiszen nem kaptak eletfogytiglant

egyebkent meg a ciganyokrol nem azt tudja mindenki, hogy "kegyetlen gyilkosok" (bar nagyon sokukra ez is teljesen igaz), hanem hogy keptelenek emberkent viselkedni, a tarsadalomba beilleszkedni. nekik teljesen termeszetes a bunozes, a munka gondolata csak nagyon-nagyon kevesuk fejeben bukkan fel
persze miert is mennenek dolgozni, mikor a dolgozo magyarok (pl en) eltartjak oket a sajat fizetesukbol kihasitott segelyeken meg csaladi potlekon keresztul, igy tobb penzt kapnak mintha dolgoznanak
plusz ott vannak a csak ciganyoknak jaro segelyek, ajandekok
a parom legjobb baratnoje egy cigany csaj (egyebkent intezetben nevelkedett, a ferje magyar) is nem egyszer jott mar azzal hogy annyi ennivalot kaptak valami cigany szervezettol, hogy nem tudjak hova rakni

eloskodnek rajtunk, szivjak a verunket, mikozben SEMMIT nem termelnek, csak tartjak a markukat a segiiilyert meg csaladi potlekert, plusz ha kell a plazmatv-re a penz, akkor meg mennek rabolni
(nagy tisztelet a nagyon kis szamu kivetelnek)

egyebkent egy eppen aktualis tema a kozvetlen kornyezetembol (csak mert mar emlitettem par hsz-szal ezelott, hogy az erosen ciganyfertozott Devecserben nottem fel, a szuleim ott laknak, en pedig par km-re egy szomszed faluban):

kuruc.info/r/35/99211?fb_comment_id=fbc_10151963351895402_34078413_10151964410980402#fd4d8aefc

duncan 2012.07.28. 14:34:18

@iii: ahogy látom, válaszoltak már helyettem egy páran és beidézték a legfrissebb eseményeket is
Nem maradt más nekem, mint megkérjelek, máskor számolj el 10-20 ezerig, mielőtt ilyen tendenciózus hülyeségeket irogatnál. Vagy blogolj a kamillavirágok nemi életéről.

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.08.07. 11:49:21

@Odin88: Nem tudom, egy is sok, sőt haláleset nélkül is sok.

@directress79: A cigányok nem szívják a neveltetésükkel a bűnözést, ez így általánosságban nem igaz.

@Hummia: ezek nem találomra kiragadott példák kedves barátom, hanem konkrétan a tényleges életfogytigra ítélt bűnözők listája. Egyetlen hülyeségemet se neveztél meg, így ez is csak egy üres patron. A kurucinfót hiteles forrásnak nevezni meg legalább olyan vicces, mint katolikus paptól érdeklődni a házaséletről.

"szegény cigányvadászok" - ez mindent elmond a kettős mércéről, amit hirdetsz.

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.08.07. 11:50:11

@duncan: Neked is válaszoltam a fentiekkel.

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.08.07. 12:05:56

@glezmen:
"akkor miert tenyleges halalraitelteket listaztal es miert nem az allat modjara viselkedo, kegyetlen gyilkosokat?"

Azért nem, mert az általad feldobott esetek esetlegesek, szubjektívek, ez pedig egy konkrét, bizonyítékokon alapuló lista.

Nem tudom, ki az a "aki miutan megeroszakolt es fahoz kotozott egy 15 eves lanyt, elve felgyujtotta", erről eddig nem esett szó. Hogy hívják, hol történt?

Az meg teljesen jellemző, hogy a cigány elkövetőt "cigányállatnak" hívod, míg a felsorolt 18 rémet nem hívod "magyarállatnak". Ne is hívd, mert kikérném magamnak, ugyanúgy, ahogy a tisztességes cigányok is, akik túlnyomó többségben vannak, kikérik ezt maguknak, teljes joggal.

Sehol nem írtam olyat, hogy "valaki bankrablas kozben pisztollyal lovoldozni kezd, sokkal allatiasabb...". Az se mondtam, hogy az olaszliszkai lincselés nem brutális dolog (vagy ahogy te írod, állati). Én csupán azt mondtam, amit a magyar bíróság is mond: ez egy indulatból elkövetett bűncselekmény, amelynél sokkal súlyosabbak a listában szereplők bármelyike. Életfogytiglant csak azért kaptak, mert a csoportos elkövetés súlyosbító körülmény.

Ugyanez a helyzet a Cozma-gyilkossággal. Majd ha lesz kedvem, összehasonlítom ezeket az eseteket és akkor látni fogod a különbséget.

A szélsőjobb kiragadja a cigány elkövetők által elkövetett gyilkosságokat, és a marketing-kampányát erre alapozza, miközben az ezeknél súlyosabb, de minimum azonos súlyú eseteket elhallgatja. Mikor fog a Jobbik tüntetést szervezni Debrecenben, hogy az elharapozó cigányok elleni gyilkosságok ellen fellépjen?

A többi amit írsz, a segélyek meg egyebek, nem tartozik ide, az csak kavarás.

glezmen 2012.08.07. 12:21:42

@iii: miert lennenek az altalam emlitett esetek szubjektivek?? a birosag iteletet hozott, az esetek valosak, megtortentek

arrol az esetrol pedig igenis esett szo, tobbszor is, linkeltem is a rola szolo wikipedia oldalt!

az meg hogy a 'tisztesseges ciganyok tulnyomo tobbsegben vannak' NEM IGAZ! pont ez a problema, amit nem vagy hajlando elismerni
a valosag az, hogy a ciganyok tulnyomo tobbsege nem munkabol hanem segelybol es lopasokbol, kisebb buncselekmenyekbol el. az valoban igaz hogy a ciganyok tulnyomo tobbsege nem kovet el gyilkossagot, de nehogy mar ez legyen mellettuk az erv...

"Sehol nem írtam olyat, hogy "valaki bankrablas kozben pisztollyal lovoldozni kezd, sokkal allatiasabb...". " - azt irtad, hogy "sehol sincs hozza kepest"...

"A szélsőjobb kiragadja a cigány elkövetők által elkövetett gyilkosságokat, és a marketing-kampányát erre alapozza" - nem kovetem a szelsojobb marketingjet (sem), szoval nem tudom ez mennyire van igy. viszont ahogy mar mondtam, a legfobb problema a ciganyokkal nem az, hogy nagy reszuk gyilkos lenne, inkabb a kisebb-nagyobb buncselekmenyek jellemzoek, illetve kis szerencsevel az aldozat meg tud logni mielott a ciganyok meggyilkoljak
ld. pl a most aktualis eseten Devecserben, ami egyebkent anyukamekera meroleges utcaban tortent: egy rakas cigany ratamadt egy magyar csaladra szokas szerint mindenfele ertelmes ok nelkul, szerintuk 'nem fertek el az utcan az autojuk miatt', es kis hijan agyonvertek oket, az volt a szerencsejuk hogy nem hagytak magukat, segitseget is kaptak ('meglepo modon' egy magyartol...). aztan a kierkezo rendorok (eeeeerdekes hogy nem a ciganyok hivtak most sem a rendoroket, ugye) a MAGYAROKNAL, tehat az ALDOZATOKNAL tartottak hazkutatast...
(de legalabb azota folyamatos rendori vedelmet kapnak, es devecserben azota is lepten-nyomon rendorokbe botlik az ember - nyugodtabban is megyek ki ott az utcara mint korabban)

"Mikor fog a Jobbik tüntetést szervezni Debrecenben, hogy az elharapozó cigányok elleni gyilkosságok ellen fellépjen?" - valoszinuleg kb akkor mikor a ciganyok tuntetest fognak szervezni hogy a ciganybunozes ellen fellepjenek ;)

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2012.08.27. 10:53:04

Mit szólnál, ha a biztonsági öv ellentábora úgy érvelne, hogy az egyszerre legtöbb halálos áldozattal járó balesetek repülőgéppel történnek, ezért indokolatlan az autós balesetek miatt aggódni, és csak a marha akarja becsatolni a biztonsági övet? Kicsit manipulatívnak tartanád az érvelést, nem?

Nos, manipulatív érvelés a legrémisztőbb elkövetők nem roma voltára hivatkozva úgy érvelni, hogy a "csak" pár évre ítélt, ám létszámban döntő fölényű roma elkövetők kapcsán nem kell aggódni.

A megoldás mindkét esetben, hogy megnézzük az összképet, nem csak a jéghegy csúcsát akarjuk látni, hanem az egész jéghegyet.

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2012.08.27. 14:53:46

@Vértes László: Lehet kenni a tényeket és másról beszélni, ez a poszt arról szól, hogy nem igaz az a széljobbon naponta harsogott szöveg, hogy a romák elállatiasodott gyilkosok lennének, ellentétben a derék, becsületes magyar emberekkel. A manipulatív érvelést te követed el, hiszen abszolút nincs semmilyen adatod arról, hogy döntő fölényben lennének a roma elkövetők a kisebb bűnöknél.

Másrészt: melyik veszélyesebb a társadalomra: a tatárszentgyörgyi kettős fegyveres gyilkosság (hu.wikipedia.org/wiki/A_tat%C3%A1rszentgy%C3%B6rgyi_gyilkoss%C3%A1g) vagy az, hogy gyerekek uborkát lopnak a kertből?

Harmadrészt: ugyanígy nagyobb arányt találunk feltehetően a bűnelkövetők között, ha a 8 általánost se végzettek arányát vizsgáljuk. És? Mi következik ebből?

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2012.08.27. 17:01:33

@iii: "A manipulatív érvelést te követed el, hiszen abszolút nincs semmilyen adatod arról, hogy döntő fölényben lennének a roma elkövetők a kisebb bűnöknél."

Hivatalos adattal nem rendelkezem, hogy is rendelkezhetnék, ha hivatalosan tilos statisztikát készíteni?! Ám az értesülések egybevágnak: aktualis.hblog.hu/2011/04/19/havasnak_elege_van_a_politikailag_korrekt_szoveg/

Nem arról van szó, hogy Havastól tudhatjuk, hanem arról, hogy ezt csak a csőlátók vitatják, mint egyes amerikaiak/britek a globális felmelegedést.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.09.01. 19:24:08

@Hummia: Ez nem találomra kiragadott példa, hanem a teljes sokaság. Nem mintha tudnád, h ez mit is jelent.

mitamita 2012.09.02. 18:51:38

Szép jó napot kívánok!
Nem értem mi a célja az életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek közzétételének. Azért nem értem, mert a vitában korántsem arról esik szó, mint amire az első olvasat késztetné az embert. Bizonyos tények közzététele, nem biztos, hogy cáfolata más dolgoknak. Ha egy pakli kártyából kiemeljük a királyokat maradnak még benne lapok jócskán. Ha nem ismerjük a pakli tartalmát bármit gondolhatunk, azt is, hogy a többi lap is király.
Szóval vannak jogszabályok, vannak azokat megsértők, vannak eljárók közöttük ítélkezők. Tovább folytatva vannak bűnelkövetők és vannak sértettek/áldozatok. A statisztikai gyűjtés tiltja bizonyos adatok felvételét, ami oda vezet, hogy a véleményt nyilvánító a tapasztalati tényekre hivatkozhat. S hogy az kinek milyen az bizony nagyon változó. Rá kellene lépni azokra a statisztikai adatokra, amelyek akkor keletkeztek, amikor még kötelező volt kitölteni egyes származásokra vonatkozó adatokat. Egy célzott értékelés a témában érdekes eredményre vezet. Talán nem lenne célszerűtlen tanulmányozni a korábbi kriminalisztikai/kriminológiai szakirodalmat, vagy a napi külföldi gyakorlatot. Igen(!) objektíven kellene boncolgatni a felvetett témát, leginkább a felvetőnek a későbbi magyarázataiban. További jó, egymást tiszteletben tartó, tényszerű vitát kívánok!

Barta Katapán István 2016.04.20. 17:49:06

A gond csak az, hogy a cigány elkövetőket, akik Szögi Lajost, sok öreg embert, fiatal gyereket megöltek, nem ítélték életfogytra. Pedig simán megérdemelték volna. Én pacifista vagyok, nem akarom elvenni senki életét, de a Rezesovát is, meg akik megúszták, simán a Fekete Delfinbe juttatnám! Hogy legyen idejük gondolkodni! Na és átváltoztatnám a börtönöket is olyanokra, mint " Joe " Arpaio......

2017.05.18. 16:11:26

Gondolom a véleményed a valóság ismeretében sem fog megváltozni soha, mi? Ami nem illik a képedbe, azt terelésnek, a tárgyhoz nem tartozónak nevezed ...

Ó, ne is szégyelld magad, egy percig sem, amiért a védhetetlent véded, neked egy kurucinfó (amit nem kis részben ugyanolyan provokációs, megfigyelési céllal működtetnek, mint anno a Gárdát, vagy a Jobbikot, és még annyi minden mást is) -

elegendő indok arra, hogy ilyen ócska, kocsmai, meg dedós visszamutogatással azokba rúgj, akinek a cigányok teszik pokollá az életét, és kegyetlenkednek velük, ember és állat alatti szinten, egyaránt? HÁT MI TARTOZIK A TÁRGYHOZ ???

Mi kell még, hogy felnyissa a szemed, ha nem a naponta elkövetett tucatnyi gyilkosság, vagy rövid úton halálhoz vezető brutalizálás, amit cigány követ el, S MELYET A SZEGÉNYSÉG LEGMÉLYEBB BUGYRA SEM IGAZOLHAT SEM EMBER SEM BÁRMELY TRANSZCENDENS IGAZSÁG ELŐTT.

Ideje lenne a kurucon kívül más forrásokat is fellapoznod, esetleg eltöprengened pl. Solymosi néni, az utolsó hétesi magyar sorsán, akiről tán még fenn van az a néhány fotó a neten, ami nem sokkal halála előtt akkor készült róla, a kórházi ágyán, miután az idős asszonyt a cigány purdék kékre-lilára verték,

vagy arról a szerencsétlen battonyai magyar lányról, akit egy egész família használt, kínzott és csicskáztatott, majd miután halálra gyötörte, elásott a kertben,

vagy a 20 év után végül nemrég muszájból felszámolt cigány klánt, amely több tucat falut tartott rettegésben, szabályos törvényen kívüli államot alkotva az államban,

és még számtalan ilyen esetet, kiszolgáltatott, védtelen magyarokkal, akiken sem a rendőrség, sem a bíróság sem volt hajlandó segíteni és megkérdezned magadtól, hogy miért is nincsenek neked emberi érzéseid, vagy ha valaha esetleg még voltak, akkor hol és miért dobtad el őket?

És nézd meg alaposan végre, hogy kiket is védesz, és miért, kiknek és minek az érdekében és szájíze szerint is. S ha erre is azt mered mondani, hogy nincs köze a tárgyhoz, akkor nincs az a szenvedés az Univerzumban, amire ne tartanálak érdemesnek.

Hisz embertelenebb vagy az embertelennél, aki képes azért elnézni, mentegetni és nemlétezőnek mutatni valamit, példálózva és relativizálva mert a kuruc, meg a Gárda, meg az izéhozé. Szerintem ásd el magad, egész nyugodtan, ha ez neked egy indok.

És légy nyugodt, ha a libsi sikoltozók, a hozzád hasonló széplelkek nem töröltették volna el itt is a HB-t, ezek már rég nem élnének - ahogy persze jónéhányan a te dicsőséges, hótiszta, angyali, mennyekből alászállott barátaid, lelki rokonaid, meg édes testvéreid közül sem.

De azért légy büszke rájuk nyugodtan, remélem, tiszteletbeli taggá is avatnak, hadd nőjön végre össze az, ami összetartozik, az általad ily módon is épített csodálatos kultúra oszlopai hadd emelkedjenek tovább.